Zorgoutlet Midden Nederland vestigt zich in de Dillenburg Ermelo

Ermelo krijgt een outlet in gebruikte zorghulpmiddelen onder de naam Zorgoutlet Midden Nederland. De showroom en werkplaats worden gevestigd in een vleugel van woonzorgcentrum de Dillenburg aan de Dennenlaan. Het is de bedoeling dat de Zorgoutlet uiterlijk april 2016 de deuren opent.

De ‘handel’ in gebruikte hulpzorgmiddelen wordt bovendien ondersteund met een website en webshop. Ook maakt De Zaak van Ermelo plaats voor een beperkt aanbod van de Zorgoutlet waarbij verwezen wordt naar de showroom in de Dillenburg.

Zorgoutlet Midden Nederland is een initiatief van de heren Henk van Bruggen en Rene van den Broek van respectievelijk Stichting Vrienden van De Zaak van Ermelo (DZVE) en de Ambulante Hulpverlening Midden Nederland (AHMN). Doel van de Zorgoulet is gebruikte zorghulpmiddelen een tweede leven geven. Nieuwe zorghulpmiddelen aanschaffen is immers een kostbare zaak geworden sinds de gemeente de Wmo uitvoert met beduidend minder budget. Bovendien vergoeden ziektekostenverzekeraars steeds minder de kosten van zorghulpmiddelen.

Daarnaast moet de Zorgoutlet werkgelegenheid scheppen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zodat zij op termijn kunnen uitzien naar een betaalde baan elders. Ook biedt de Zorgoutlet plek aan vrijwilligers vanuit de Participatiewet en levert dagbestedingsplaatsen op voor mensen met een beperking. Er zijn bijvoorbeeld technische handjes nodig voor het repareren van hulpmiddelen, verkopers, chauffeurs tot een webshopmedewerker.

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe, ‘s Heeren Loo en GGZ Centraal reageerden enthousiast op de plannen voor de Zorgoutlet en hebben hun medewerking toegezegd in het leveren van zorghulpmiddelen vanuit hun opslag. Die stellen de zorgorganisaties in consignatie ter beschikking. Ofwel, zodra het artikel wordt verkocht of verhuurd rekent de Zorgoutlet af met de organisaties. Ook particulieren kunnen hulpzorgmiddelen onder dezelfde voorwaarden ter beschikking stellen.

Het gaat om een breed scala aan middelen: van douchekrukken, bedden, matrassen, rugsteunen, aangepast bestek, verpleeghulpmiddelen,  steunkousen, wollen kniewarmers, gezondheidsmeters, rolstoelen, scootmobiels, rollators, looprekken, boodschappenwagens, grootletter boeken, sprekende horloges, toiletsteunen tot urinaals.

Zorgoutlet Midden Nederland heeft financiële steun voor de opstart toegezegd gekregen van meerdere fondsen, waaronder het Rabobank Randmeren StimuleringsFonds. Daarnaast heeft het initiatief inmiddels de ANBI-status.

Voor meer informatie: zorgoutletmiddennederland.nl

Reacties

Cookieinstellingen