Sterrenschool Ermelo straalt op Ermelosche Heide

Sterrenschool Ermelo kan terugzien op een zeer geslaagde tweede editie van de lichtjestocht, in de namiddag van 16 december, in en om de Ermelose Schaapskooi. Ondanks de miezerregen lieten veel mensen zich inschrijven voor de volkstelling om vervolgens over de Ermelosche Heide op zoek te gaan naar het kindje Jezus.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

“Veel mensen stonden al een kwartier van tevoren voor de poort van Bethlehem”, juichte een meester van Sterrenschool Ermelo. Terwijl het rond vijf uur inmiddels pikkedonker was zocht het publiek zich een weg langs de met waxinelichtjes verlichte paadjes. In een lange rij wachtten de meeste mensen geduldig tot het hun beurt was om zich in te schrijven voor de volkstelling. Zodra ze het bewijs van inschrijving binnen hadden werden ze ’toegelaten’ tot de lichtjestocht over de hei door twee als Romeinse soldaten verklede leerlingen.

Toen begon het avontuur pas echt. In de verte ontwaarden ze een vuurkorf die een herberg schaars verlichtte. Helaas moest de herbergier de vermoeide reizigers teleurstellen. “Er is hier geen plek meer, ik wens u verder een goede reis.” Tijdens de lichtjestocht kregen de bezoekers allerlei prachtige tafereeltjes voorgeschoteld die te maken hadden met het kerstverhaal. Van een koortje die de blijde boodschap verkondigde tot herders die vertelden over een bijzonder kindje dat ze hadden gevonden in de stal.

Naarmate de tocht vorderde lonkten in de verte de ster van Bethlehem en de kerstklanken van muziekvereniging Crescendo. In de stal van de schaapskooi vond iedereen uiteindelijk Jozef en Maria en het kindje Jezus. Nadat het kindje van amper een paar uur oud volop was bewonderd werd iedereen verwelkomd in het Bezoekerscentrum met warme chocolademelk, gl├╝hwein en een lange vinger met blauw/witte muisjes.

Reacties

Cookieinstellingen