Sterrenschool Ermelo is klaar voor Lichtjestocht

Er is wekenlang geoefend op de verschillende rollen en vandaag werd de laatste kleding afgepast. Kortom, Sterrenschool Ermelo is klaar voor de lichtjestocht morgen 16 december van 17.00-18.00 uur in en rond de Ermelose Schaapskooi.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Terwijl een leerlinge haar hoofd door de opening probeert te wurmen, knipt de meester de hals van het kledingstuk nog wat verder open. En floep, het past. Vervolgens wordt de riem afgemeten, een rood kleedje over het geheel gedrapeerd en een helm opgezet. Et voila, de gelijkenis met een Romeinse soldaat is treffend.

In de gang van de school schikt de juf de kleding van één van de Wijzen uit het Oosten, terwijl de andere Wijze vast de kijker uitprobeert die gemaakt is van een wc-rolletje ingepakt in aluminiumfolie. De kinderen hebben duidelijk zin in de lichtjestocht en groeien tijdens het oefenen meer en meer in hun rol.

Het toneel in de gemeenschappelijke ruimte is het oefendecor van de stal waar Jozef en Maria de nacht doorbrengen. In de kribbe ligt een pop die het kindje Jezus moet voorstellen. Uit de Kinderopvang Kleurrijk van Sterrenschool Ermelo klinkt een luid ‘eureka’. Op het allerlaatste moment is toch een ‘echte’ baby gevonden die de rol van Jezus speelt, namelijk Ezra Schoenmaker. Het kleine jochie heeft zelf geen idee welke belangrijke rol hem is toebedeeld, maar alle aandacht van zijn mede-spelers stelt hij erg op prijs.

Manager Jacolien Linde geniet zichtbaar van alle bedrijvigheid binnen de school rond de voorbereidingen van de lichtjestocht. “Het is een echt activiteit die je met zijn allen doet. Ook de ouders tonen zich erg betrokken. Daarnaast ben je bezig met drama en toneel én de blijde boodschap waar het in het kerstverhaal om draait. Bovendien is de locatie waar de lichtjestocht plaatsvindt natuurlijk geweldig. Ik bedoel maar, hoe echt wil je het hebben?!”

Sterrenschool Ermelo organiseert in samenwerking met Stichting Schapedrift voor de tweede maal een Lichtjestocht rond de Ermelose Schaapskooi, dit jaar op woensdag 16 december tussen 17.00 uur en 18.00 uur.

De Lichtjestocht neemt u mee 2000 jaar terug naar de omgeving van Bethlehem. Romeinse soldaten houden zich bezig met de inschrijving van mensen die uit deze streek komen. Keizer Augustus heeft opdracht gegeven voor de inschrijving. Op de route komt u wijzen tegen die u meer kunnen vertellen over de ster die ze zijn gevolgd. Een herberg om te overnachten zal niet gevonden worden. Alles zit vol doordat er zoveel mensen naar Bethlehem gaan. Misschien dat er in een stal nog plaats is, maar de kans is klein.

Tijdens uw reis zullen er prachtige liederen gezongen worden en klinkt er muziek. Ook de herders hebben een indrukwekkend verhaal over een kindje dat ze gevonden hebben in een stal. U sluit uw reis af met een bezoek aan de stal. Daarna bent u welkom in het bezoekerscentrum van de Schaapskooi voor wat lekkers.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis! Auto-navigatie: U kunt de Postweg met de auto alleen bereiken via de Drieërweg! Intoetsen: Drieërweg 130 Ermelo = camping De Toverberg = 1 km vanaf de Postweg. De Postweg is een zijweg (zandweg) van de Drieërweg. Bruine borden SCHAAPSKOOI volgen.

49EN Sterrenschool3

 

Reacties

Cookieinstellingen