Molen de Koe en Sparta Ermelo vangen verkleumde bezoekers Veluwse Kerstmarkt op

Hoe gezellig en leuk de Veluwse Kerstmarkt zaterdag 12 december in het centrum ook was, het was ook afzien met het natte en stormachtige weer. Molen de Koe en dansers van Sparta Ermelo vingen de verkleumde bezoekers op.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Op het Molenaarsplein waagde zich bijna geen mens, daar was het weer veel te kil voor. Tot het moment dat de dansers van Sparta Ermelo hun opwachting maakten om erop los te swingen voor het publiek. Dat deinde trouwens maar al te graag mee. Niet alleen voor hun plezier, maar ook om een beetje warm te worden.

In de luwte van de molen in hun eigen ‘hokje’ bakten de vrijwilligers van Molen de Koe de befaamde¬†overheerlijke pannenkoeken. Die overigens gretig aftrek vonden. Want een gevulde maag verwarmde de verkleumde botten van veel bezoekers. Net als trouwens de Poolse gerechten die werden bereid en opgediend door de ijskoningin, geassisteerd door een heuse kerst-elfin en een sneeuwpop.

Gezellig en aangenaam warm was het daarnaast in de Molenwinkel. Nostalgisch ook met de klanken van onder meer de kerstkrakers van Bing Crosby die werden afgespeeld op een ouderwetse pick-up.

Reacties

Cookieinstellingen