Figuranten fleuren natgeregende kerstmarkt Ermelo op

Waar Ermelo ontwaakte met een winterse vrieskou sloegen in de loop van de dag de regenbuien toe. Wat een beetje jammer was voor de Veluwse Kerstmarkt die vandaag, zaterdag 12 december, werd gehouden in het centrum van Ermelo. Er viel namelijk veel te zien, te kopen en te beleven.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Want de hele Stationsstraat was in de kerstsferen gedompeld. Met natuurlijk heel veel kraampjes met kerstspullen als ook kerstkleding tegen gunstige prijzen. Wie echt de show stalen waren de vele Ermelose vrijwillige figuranten die de tijden van weleer deden herleven. Van klein grut, pubers tot volwassen hadden zich in kledij gehesen á la Charles Dickens en paradeerden de markt op en neer. Bovendien zetten ze prachtige tafereeltjes neer die de bezoekers een kijkje in het verleden gunden. Daarnaast hadden diverse marktkooplui zich in dezelfde stijl verkleed.

Tot groot plezier van veel verkleumde kerstmarktgangers die het ondanks de waterkou niet lieten afweten en massaal de kerstmarkt bezochten, om zich te verwarmen aan de prachtig uitgedoste figuren, korfvuren, glühwein en de gevarieerde koopwaar.

Reacties

Cookieinstellingen