Drie Ermelose brandweermannen Koninklijk Onderscheiden

Vanavond, zaterdag 12 december, zijn tijdens de jaarlijks gehouden feestelijke korpsavond van de Brandweer Ermelo in de brandweerkazerne drie brandweermannen Koninklijk Onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Burgemeester André Baars reikte de onderscheiding uit aan Rob Linnenkamp, Bert van de Beek en Richard van Koert. De mannen kregen de onderscheiding vanwege hun lange vrijwillige staat van dienst bij de Ermelose Brandweer, alle drie bijna of ruim dertig jaar. Het betekende tevens hun officiële afscheid van het ‘brandweervak’ omdat zij de ‘pensioengerechtigde’ leeftijd hebben bereikt.

Rob Linnenkamp is bijna 29 jaar onafgebroken vrijwilliger geweest bij de brandweer. Op 8 september 1986 is hij aangesteld als vrijwilliger van brandweer Ermelo. Op 1 mei 2015 heeft hij zijn ontslag ingediend, omdat hij inmiddels de 55-jarige leeftijd heeft bereikt. Het is altijd zijn overtuiging geweest om op 55-jarige leeftijd te stoppen. Rob is altijd een betrokken en enthousiaste vrijwilliger geweest. Op 1 juli 1997 is Rob aangesteld als onderbrandmeester, tevens kaderlid. Sinds 1 april 1998 was hij brandmeester en vervulde hij de taak van ondercommandant/plv. korpscommandant. Tevens was hij chauffeur-pompbediener, instructeur, lid van de materieelcommissie cluster Veluwe West en was hij aanspreekpunt van de onderhoudsploeg materieel.

Bert van de Beek is 30 jaar onafgebroken vrijwilliger geweest bij de brandweer. Op 1 september 1985 is hij aangesteld als vrijwilliger van brandweer Ermelo. Op 1 oktober 2015 legde hij zijn taak als vrijwilliger neer, omdat hij inmiddels de 60-jarige leeftijd heeft bereikt. Bert is altijd een betrokken en enthousiaste vrijwilliger geweest. Tevens was hij chauffeur-pompbediener. Ook was hij instructeur op het specifieke natuurbrandbestrijdingsvoertuig van Ermelo.

Richard van Koert is 30 jaar onafgebroken vrijwilliger geweest bij de brandweer. Op 1 mei 1985 is hij aangesteld als vrijwilliger van brandweer Ermelo. Richard is altijd een betrokken en enthousiaste vrijwilliger geweest. Sinds 1 januari 2010 is hij bevelvoerder met de bijbehorende rang van brandmeester. Tevens was hij oefenleider, chauffeur licht en lid van het BOT. Op 1 oktober 2015 legde hij zijn taak als vrijwilliger neer.

Daarnaast reikte korpscommandant Alfred van Asselt samen met de burgemeester diverse certificaten, bloemstukken en bossen bloemen voor het thuisfront uit om diverse redenen. Zo werd Rob van Loo bevorderd van hoofdbrandwacht naar brandmeester en Stefan van Oostrom wordt van aspirant-brandwacht naar brandwacht.

Marco Ringelberg kreeg een oorkonde en bloemen voor 12,5 jaar inzet als vrijwilliger. De Ermelose Brandweer nam daarnaast afscheid van Gerbert Hop en Wim Jansen omdat zij door verschuiving van hun werk helaas niet meer inzetbaar kunnen zijn bij de Brandweer Ermelo. Ook nam de ademlichtploeg afscheid van Jan van Drie.

 

Reacties

Cookieinstellingen