Ermeloer Ferry Schäffers schaatst Elfstedentocht voor goed doel

Sinds zijn jeugdjaren heeft Ferry Schäffers niet meer geschaatst. Toch maakt de 61-jarige Ermeloer zich op voor de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee om geld bij elkaar te schaatsen voor het Ronald McDonaldHuis en Orange Babies. 

Ferry is beslist geen sporter, zegt hij zelf. “Ik heb vroeger getennist, maar dat doe ik al jaren niet meer. Bovendien vind ik een sportschool niks en hardlopen ook niet. Wel speel ik golf, maar dat valt niet onder de duursporten. Schaatsen echter trok me wel.”

Uhm, maar de Alternatieve Elfstedentocht vindt 22 januari 2016 plaats en telt 200 kilometer… . Ferry lacht vol zelfvertrouwen: “Vanaf oktober dit jaar krijg ik één keer per week privé-schaatsles in Dronten van de bekende marathon-schaatser Jan Maarten Heideman. De laatste 2 maanden tot de tocht train ik twee keer per week. Daarnaast oefen ik thuis. Mijn enkelspieren bijvoorbeeld verstevig ik door op één been te tandenpoetsen. Ook oefen ik droog in de tuin door met mijn handen op de rug heel diep te zitten om de spieren te trainen. Bovendien hoef je niet de hele 200 kilometer af te leggen, 50 of 75 kilometer mag ook. Daar hebben we namelijk de hele dag de tijd voor.”

‘We’ is het team Pink Panthers: Ferry en zijn zoon Erik, diens vriendin Marlies Stokman en haar twee vriendinnen. Het team haakt aan bij Weissensee4kids, de stichting die al voor het zesde opeenvolgende jaar de Alternatieve Elfstedentocht schaatst voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle en Orange Babies.

Vorig jaar moedigde Ferry Marlies Stokman aan die deelnam aan Weissensee4kids. “Ik vond het zo leuk dat ik dacht: ‘Waarom ga ik volgend jaar niet meedoen?!’.” De sfeer beschrijft Ferry als buitengewoon gemoedelijk en sportief. “De deelnemers zetten zich in voor het goede doel – er is toen maar liefst 150.000 euro bij elkaar geschaatst-, zijn bezig met een leuke sport en zetten een sportieve prestatie neer. Ook was het een hele leuke dag. We waren als publiek niet van het ijs af te slaan. Je schreeuwt de groepen schaatsers letterlijk over de streep.”

Deelnemers aan Weissensee4kids verplichten zich minstens 1000 euro aan sponsorgeld op te halen voor het goede doel. Ferry hoopt fors over de minimumgrens heen te gaan. Wilt u de Ermeloer ook steunen met een financiële bijdrage? Klik dan HIER

Banner TexSaloon algemeen

Reacties

Cookieinstellingen