Op ’s Heeren Loo Ermelo blijken dromen geen bedrog

Luigi en Daisy wonen op het woonzorgpark van ’s Heeren Loo in Ermelo. Luigi is 16 en Daisy is 27 jaar. Zij willen graag een plek om met andere jongeren iets te kunnen drinken. Om te gamen en samen tv te kunnen kijken. Een soos.

Op 26 november gingen zij met hun team aan de slag op de ‘Durf te dromen!’- dag van ’s Heeren Loo in Ermelo. Team Soos en nog zes andere teams van ’s Heeren Loo spraken op die dag met verschillende bedrijven uit de regio Ermelo en Harderwijk. Doel van de dag? Samen dromen realiseren!

Luigi vertelt: “Ik woon sinds oktober in Ermelo. In een huis met drie andere jongens. In het weekend is er hier niet zoveel te doen voor ons. Daarom willen we een soos. We hebben al een plek, bij het zwembad van ’s Heeren Loo. Maar we hebben nog geen spullen. Ik zoek op Marktplaats en we vragen de mensen om ons heen.”

Het team van Luigi en Daisy was één van de teams op de ‘Durf te dromen!’-dag. Op de dag zetten zeven teams van medewerkers en cliënten alles op alles om hun droom waar te maken. Teams en bedrijven hadden goede gesprekken en er werden zelfs deals gesloten. Daarnaast maakte één team kans op een aanmoedigingsprijs van €1000-. Een vakkundige jury bestaande uit Jolande Paulus, directeur Paulus Elektro, Eric Molenberg, eigenaar Concerned, en Kees Erends, lid Raad van Bestuur ’s Heeren Loo, koos na gesprekken met de bedrijven het winnende team.

Team Soos kon de jury het meest overtuigen en won de prijs. Hiermee kunnen zij een deel van hun droom al gaan waarmaken. Daisy: “Ik ben heel erg blij. Nu kunnen we eigenlijk onze eigen plek gaan inrichten. Hier hebben we lang op gewacht!”

Naast het team van Luigi en Daisy waren er nog zes teams die hun droom waar wilden maken. Deze dromen zijn; een muziekfeest voor alle cliënten, een snoezelkamer voor kinderen, een belevingstuin voor dove cliënten, dromen voor tweedekans kledingwinkel Sjoppie, sport voor cliënten met hersenletsel (NAH) en het maken van een tweede film voor en door cliënten. Geen van de droomteams ging met lege handen naar huis.

Over ’s Heeren Loo
’s Heeren Loo ondersteunt in bijna het hele land mensen met een verstandelijke beperking. Jong en oud helpen wij een passend antwoord te vinden op grote en kleine vragen.

Banner TexSaloon algemeen

Reacties

Cookieinstellingen