Klup app Ermelo grijpt naast hoofdprijzen Rabobank Randmeren Samen Sterker Fonds

De Klup app, een initiatief van het Rode Kruis Ermelo in samenwerking met de ondernemers Michiel en Michelle van kluppen.nl, is als vierde geëindigd van een club van vijf genomineerden die streden om de twee hoofdprijzen van het Rabobank Randmeren Samen Sterker Fonds.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

De presentatie van de finaleavond was in handen van oud-sportcommentator Evert ten Napel.

De genomineerden; Bunschoten: Spakenburg met een levende haven, Ermelo met Klup app, Harderwijk met De Diamant van Midden Nederland, Nijkerk met Lokaler en Putten met Stichting Present, probeerden woensdagavond 25 november in Hart van Holland in Nijkerk, de jury met een 3 minuten durende presentatie de jury te overtuigen van hun plan. Bovendien stelde de jury vragen over de in en outs van het plan. Michiel en Michelle namen voor de Klup app de honneurs waar. De eer om te jureren was aan de burgemeesters Van de Groep (Bunschoten), Baars (Ermelo), Van Schaik (Harderwijk), Lambooij (Putten) en Renkema (Nijkerk). Zij beoordeelden de initiatieven op economische vitaliteit, duurzaamheid en/of leefbaarheid gemeenten en samenwerking tussen meerdere partijen.

De burgemeesters zagen het meeste heil in het plan van Bunschoten, tweede werd Nijkerk, derde Putten vierde Ermelo en Harderwijk eindigde op de laatste plaats. Het oordeel van de jury bepaalde voor de helft de uiteindelijke winnaar. Het aantal ‘likes’ op de speciale actiepagina op Facebook en het aantal online stemmen door leden en medewerkers van de bank was goed voor de andere helft. Het Ermelose initiatief de Klup app scoorde een eerste plaats op online stemmen en een vierde plaats op het aantal ‘likes’.

Nadat punten van de drie onderdelen bij elkaar op waren geteld kwam Bunschoten uit de bus als de winnaar. De vertegenwoordigers kregen symbolisch een cheque uitgereikt van 22.500 euro om hun initiatief; een levende haven, verder uit te rollen. Nijkerk werd tweede en ontving een cheque van 12.500 euro. De laatste drie; Putten, Ermelo en Harderwijk kregen elk 5000 euro.

Rosanne van der Sterre-Poolen van het Rode Kruis Ermelo sprak van een win-winsituatie, ondanks dat de hoofdprijzen aan hun neus voorbijgingen. “De Klup app komt er sowieso vanaf 1 januari 2016. Maar met deze competitie hebben we wel mooi ontzettend veel exposure voor Klup bewerkstelligd”. Klup is de applicatie om op een leuke en eenvoudige manier in contact te komen met mensen in de buurt om samen iets leuks te ondernemen.Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Banner OosterhoffPoolen 300x125

Banner De Schout van Ermel 300 x 125

Banner Jansen Elektrotechniek

Reacties

Cookieinstellingen