Burg Bieren Ermelo proost op opening Biertunnel

Zelden zal op een maandagmiddag met zoveel smaak het bier achterover zijn geklokt als vandaag, 23 november, tijdens de officiële opening van de Biertunnel van Burg Bieren aan de Putterweg 43-45.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Het betrof dan ook een feestelijk moment, want eigenaar Jan van Wilgenburg heeft samen met zijn maat Hans Albersen met de Biertunnel een huzarenstuk van formaat neergezet. Hoeveel (denk)werk de bouw hen beide ook heeft gekost, een gekoeld biertje bestellen van één van de ruim 1500 verschillende soorten is voortaan een fluitje van een cent.

Liefhebbers in Café Hazeburg kunnen met de huis-iPads hun keuze maken of met de mobiel via biertunnel.nl, en de code doorgeven aan de bardame of -heer. Die seint vervolgens de bestelling door naar een medewerker in Burg Bieren Bierwinkel. Waarop deze het gewenste biertje in een mandje op transport zet naar het café. Onderweg krijgt het biertje de gewenste temperatuur door het flesje te koelen in koelvloeistof van min 15 graden Celsius. Eenmaal boven in het café heeft de bardame of -man het flesje zo voor het grijpen door de glazen deur te openen.

Het idee van de biertunnel komt uit de koker van Jan van Wilgenburg die zijn kans schoon zag het ruime aanbod aan biersoorten in de bierwinkel aan de man te brengen. Het is namelijk niet te doen om zoveel verschillende soorten in een koelcel onder te brengen.

Burgemeester André Baars die met het eerste officiële biertunnel-biertje de Biertunnel opende roemde de vindingrijkheid van de Ermelose ondernemer, die samen met zijn dochter Tineke de onderneming draait. Waar de burgervader een punt heeft. Kom immers alleen al op het idee van een biertunnel om deze vervolgens eigenhandig te bouwen. Zo moest er een trap van de winkel naar het café worden gebouwd, een kelder, een doorbraak naar de kroeg tot het realiseren van een transportketting om een mandje met meerdere biertjes naar boven te vervoeren.

Hoe goed de medewerkers van Café Hazeburg de Ermelose ‘Willie Wortel’ kennen toonden ze met een cadeau; een projectcheque ter waarde van 500 euro. Jan van Wilgenburg is immers een man die vast al op een volgend plan aan het broeden is.

Banner Café de Molenaer 2015 300 x 125

Reacties

Cookieinstellingen