RKPWA Ermelo actief op Internationale Dag voor de Rechten van het Kind

Vandaag kwam groep 7/8 van basisschool RK Prins Willem Alexanderschool samen met kinderen van ’s Heeren Loo Ermelo op voor de kinderrechten in het kader van de Dag voor de Rechten van het Kind die wereldwijd wordt gevierd.

Op 20 november 1989 hebben de Verenigde Naties het Verdrag voor de Rechten van het Kind aangenomen. In het Kinderrechtenverdrag zijn de basisrechten van alle kinderen op de wereld vastgelegd. 

Met fotoreeks

De kinderen van RKPWA en ’s Heeren Loo volgden vandaag workshops om kennis te maken met enkele rechten van kinderen. Zo vond er onder meer de workshop Recht op bescherming plaats met de medewerking van Timon Gakes van Top judo Harderwijk. Hij gaf de kinderen een intensieve training op het gebied van zelfverdediging. Madelief Speelman van dansschool ADE uit Harderwijk op haar beurt liet de kids met muziek en dans het recht op geloof uitbeelden.

Na een verdiende pauze met fruit dat werd gesponsord door supermarkt Boni Ermelo werden alle kinderen geïnformeerd over het recht op gezonde voeding. Bovendien versierden ze een foto om hun recht op identiteit uit te drukken. Voor het recht op spelen bedachten ze een spel dat door kinderen in de westerse wereld gespeeld kan worden maar ook in minder bedeelde landen.

Bijzonder detail van alle activiteiten, zo constateerde een leerkracht van de RKPWA, was de onderlinge vanzelfsprekende samenwerking en de ongedwongen interesse in elkaar.

47EN Silk

Reacties

Cookieinstellingen