Ermelo scheidt gft-afval nog niet goed genoeg

Ermeloers kunnen nog beter scheiden op het gebied van groente, fruit en tuinafval (gft) en papier. “Zowel gft, papier en glas zijn namelijk bij nascheiding niet meer te gebruiken. En 37,7% van het afval bij nascheiding bestaat uit gft en dat zou beter kunnen.”

Door Jeanne Dijkstra

Dat zegt bedrijfsdirecteur Hein Grafhorst van afvalverwerker Omrin in Oudehaske. Vandaag, woensdag 18 november vertrok een gezelschap van circa 20 mensen op uitnodiging van SGP Ermelo naar afvalverwerker Omrin in Oudehaske om te zien waar het afval van Ermelo blijft.

“Omrin is het Friese woord voor kringloop”, verklaarde Hein Grafhorst. Bij het Friese bedrijf, met een omzet van 110 miljoen, werken 400 medewerkers en 250 vrijwilligers, waaronder veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aan de hand van grafieken en een aantal filmpjes legde Grafhorst uit hoe de nascheiding van de gemeenten in de Regio Noord-Veluwe in zijn werk zou gaan. “Vanaf 1 januari 2016 zal Ermelo als onderdeel van RNV namelijk aandeelhouder zijn van Omrin voor wat betreft het huishoudelijk restafval.”

Lees het hele verslag op Ermelonext.nl

Banner Pitch & Putt

Reacties

Cookieinstellingen