Benefietfeest Lucaskerk scoort 1839 euro voor opvang vluchtelingen

Het muzikaal Benefietfeest voor noodhulp aan gestrande vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos, op zondag 8 november in de Lucaskerk op landgoed Veldwijk, heeft 1839 euro opgebracht. Dit jubelen de organisatoren Els Jonker en Maartje Kamminga.

“Het benefietfeest is alweer even geleden maar we genieten nog na. We willen graag alle gulle gevers langs deze weg hartelijk bedanken. Het enthousiasme van iedereen die kwam luisteren en meezingen. Het opgehaalde bedrag. Het was overdonderend voor ons. We zijn heel erg blij dat het publiek het feestje met ons mee vierde”, aldus Els en Maartje.

Het bedrag is inmiddels overgemaakt naar de Nederlanders Sjanet Heins en Elly Bens. Zij zorgen, samen met vele andere vrijwilligers, voor de noodopvang van de vluchtelingen die op Lesbos stranden. Het gaat bijvoorbeeld om medische hulp, voeding en droge kleding.

Naast dat er gul werd gedoneerd voor het goede doel was het bovendien een erg geslaagd muzikaal feest, vertellen Els en Maartje. “We hadden geen idee hoeveel mensen er zouden komen. En we werden verrast, want het was gezellig vol in de Lucaskerk. We zijn ook zo geraakt door alle medewerking die we kregen. Edwin en Luuk van Music Support bijvoorbeeld hebben hun hele zondag aan het benefietfeest besteed.”

Het publiek genoot met volle teugen van de optredens, en danste en zong volop mee. Het koor Vox Nio zorgde voor machtige samenzangen en de Percussie door Geralda Snoeyer en contrabas van Ben Stolte maakte het helemaal compleet. Ook de ukelele dames van Joekbox overtroffen zichzelf. Daarnaast zong New Music liedjes van Grease tot Marco Borsato.

Banner Café de Molenaer 2015 300 x 125

 

 

Reacties

Cookieinstellingen