Intocht Sinterklaas doet Ermelo even drama in Parijs vergeten

Het drama dat gisteravond plaatsvond in Parijs wierp vandaag ook zijn schaduw over de Ermelo dat zich opmaakte voor de komst van Sinterklaas en zijn gevolg. Maar zowel het Spaanse gezelschap als de volwassenen zetten zich over hun woede en verdriet heen om de kinderen hĂșn feest van het jaar te gunnen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Het feest voor de kinderen begon al op het parkeerterrein van het Kerkelijk Centrum waar Sinterklaas en het bont gekleurde gezelschap aan pieten zich gereedmaakte voor de intocht. Veel kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s grepen hun kans om een voorschot te nemen op de feestelijkheden op het Raadshuisplein. Tot hun grote blijdschap namen Sinterklaas en zijn pieten alle tijd om met ze op de foto te gaan en een praatje te maken.

Zodra de klok half twee sloeg klom Sinterklaas op zijn trouwe paard Amerigo en vertrok de vrolijke stoet richting het centrum. Een deel van het pietengezelschap was al vooruit gesneld naar het Raadhuisplein om de sfeer er eens goed in te brengen. Waar het heel goed in slaagde tot het moment dat een piet in tranen uitbarstte. Erg verdrietig vroeg hij zich af of Sinterklaas het plein wel kon vinden met al die gaten in de Stationsstraat. Wijze Piet stelde hem gerust door te verzekeren dat Stichting Centrummanagement Ermelo op voorhand al maatregelen had getroffen zodat Sinterklaas de weg niet kwijt zou raken.

Toen dit probleempje uit de wereld was geholpen gingen de voetjes pas echt van de vloer. Zelfs burgemeester André Baars swingde erop los. Sinterklaas toonde zich erg verheugd de Ermelose kinderen weer te ontmoeten en hen de handjes te schudden. De intocht zelf sloeg een groot deel van de Stationsstraat over in verband met de reconstructie. De bewoners van de Dr. Holtropstraat vonden het overigens geweldig dat zij dit jaar op de eerste rang zaten. Eenmaal in winkelcentrum de Enk wachtte een grote menigte aan fans Sinterklaas op. Wat hem en zijn pieten erg vrolijk stemde. De goedheiligman klom van zijn paard, maakte met iedereen een praatje, bedankte alle kinderen hartelijk voor de tekeningen en liet zich met hen vereeuwigen op de gevoelige plaat.

Reacties

Cookieinstellingen