Boeldag Ermelo deelt tienduizenden euro’s uit aan kerken en Hospice

Zes kerken in Ermelo en het Steunfonds Willem Holtrop Hospice deelden gisteravond, vrijdag 13 november, in de opbrengst van de 49ste Boeldag en de verkoop van Stichting Kringloopwinkel Ermelo.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

De verschillende vertegenwoordigers kregen uit handen van Peter Verbaan,voorzitter van het Boeldagcomité en predikant, symbolisch de ‘vette’ cheques uitgereikt.

  • Christelijk Gereformeerde Kerk: 5000 euro. Het geld wordt overgemaakt aan Erwin en Ruth Zijlstra die zich inzetten voor huiswerkbegeleiding aan kinderen en ouders in Roemenië.
  • Nederlands Gereformeerde Kerk: 5000 euro. Met het geld wordt de blokhut opgeknapt voor opvang van jongeren achter de kerk aan de Van Beekweg.
  • Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt: 5500 euro. Het geld wordt in Roemenië besteed aan hulppakketten voor de plaatselijke bevolking.
  • Rooms Katholieke Parochie: 17.500 euro. Dit bedrag besteedt de kerk om de exploitatie rond te krijgen.
  • Gereformeerde Kerk: 35000 euro. Een deel is bestemd voor de groep jongeren die in 2016 vertrekt naar Oeganda om er een school en een bibliotheek te bouwen en de plaatselijke bevolking les te geven. Daarnaast wordt het andere deel van het bedrag gebruikt voor onderhoud van de Immanuelkerk.
  • Nederlands Hervormde Gemeente: 51.000 euro. Het bedrag wordt besteed aan onderhoudswerkzaamheden van de gebouwen
  • Steunfonds Willem Holtrop Hospice: 8000 euro. Het geld wordt onder meer ingezet bij onvoorziene kosten. In het geval bijvoorbeeld dat iemand die er wordt opgenomen het daggeld niet kan betalen.

Van de uitreiking van de cheques werd meteen een gezellige avond gemaakt, onder het genot van een hapje en een drankje. Natuurlijk waren ook veel vrijwilligers van de partij die zich inzetten voor de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat en de jaarlijks gehouden Boeldag.

Reacties

Cookieinstellingen