Winkeliers in Ermelo zijn klaar voor komst van Sinterklaas

Sinterklaas komt zaterdag 14 november naar Ermelo. Ondanks de verbouwing van de Stationsstraat laten de plaatselijke winkeliers weten klaar te zijn voor de komst van Sint en zijn Pieten!

Voor het hoog bezoek uit Spanje hebben zij een speciale krant gemaakt die vanaf 10 november in de winkels ligt én huis aan huis wordt verspreid. Die krant laat precies zien welke leuke activiteiten er zijn voor inwoners en bezoekers van Ermelo in de najaar 2015 en winter 2016.

Thema Sinterklaasintocht: BLIJ
Dit jaar steekt Ermelo de sinterklaasintocht in op het vrolijke thema ‘ blij’. Kinderen zijn op 14 november om 14.00 uur van harte welkom op het Raadhuisplein. Daar begint de Sint uiteraard vergezeld van zijn Pieten – en ook van een paar blije Minions – zijn route door het centrum.

Route intocht

  • 13.30 uur Parkeerplaats Kerkelijk Centrum: start route Sinterklaasintocht. Onder aanvoering van drumfanfare EDG Ermelo start Sint op parkeerplaats Kerkelijk Centrum en gaat dan richting de Telgterhoek
  • 13.40 uur Kerklaan:via het Schoolpad en een stukje Dr. Holtropstraat komt Sinterklaas de Kerklaan in.
  • 13.50 uur Stationsstraat: voorbij de Immanuelkerk komt de Sint rechtsaf de Stationsstraat in.
  • 14.00 uur Sint maakt zijn opwachting op het Raadhuisplein en vertrekt daarna via Postlaantje en Dr. Holtropstraat naar De Enk
  • 14.30 uur De Enk: Sint schudt handen in De Enk. Daarna gaat de Sint verder door de Stationsstraat
  • 15.30 uur Het Pakhuis: opening van Sint zijn tijdelijke onderkomen in Het Pakhuis bij de molen ‘De Koe’.
  • 16.00 uur De Verbinding: vervolgens gaat Sint langs de Dorpskamer om daar links af te slaan naar De Verbinding. De route eindigt bij Van den Broek in de Torenlaan.

Activiteiten
Om de komst van de Sint goed en gezellig in te luiden, zijn er voor de intocht allerlei leuke activiteiten. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zingen en dansen tijdens het Pietenfestijn, zelf Pietencupcakes bakken, meedoen aan Sintbingo, vrolijke lampionnen maken, kijken naar voorstelling ‘Muizenissen en Marsepein, naar de tentoonstelling ‘ Krijg de kriebels’ en nog veel meer andere leuke dingen!

Meer sinterklaasnieuws
Wilt u meer weten over de sinterklaasintocht of activiteiten die er vóór die tijd zijn in Ermelo? Bekijk het programma in de speciale winterkrant. Pak de krant gratis mee bij de winkels in Ermelo. Ook krijgt u in de week van 8 november de krant thuis in de bus.
Of kijkt op de website cmermelo.nl of de website hetpakhuisermelo.nl

Reacties

Cookieinstellingen