JOGG-gemeente Ermelo trapt 1ste Kraanwaterdag af

JOGG-gemeente Ermelo trapt vandaag op OBS De Arendshorst landelijk de eerste Kraanwaterdag af, samen met ambassadeur Juvat Westendorp, Yes-R en het kraanwaterlied door Raak. 

De lancering van Kraanwaterdag is een goede aanzet om nog meer scholen in het land over te laten stappen op water en sluit goed aan bij de campagne DrinkWater.Ruim 500 basisscholen in Nederland voeren vanaf vandaag een Kraanwaterdag in, op een vaste dag in de week drinkt iedereen op school water. Jongeren Op Gezond Gewicht steunt de Kraanwaterdag voor basisscholen geïnitieerd door drinkwaterbedrijf Vitens.

Water maak er een gewoonte van
Als water drinken op school de norm zou zijn, zou dat enorm bijdragen aan een gezond gewicht onder leerlingen. Scholen worden door Jongeren Op Gezond Gewicht uitgedaagd om via de website overopdrinkwater.nl een plan in te dienen dat kan zorgen voor een duurzame overstap naar DrinkWater.

“Water drinken op school draagt bij aan gezondere leerlingen en zorgt voor betere concentratie tijdens de lessen. Binnen no-time wordt water voor leerlingen de normaalste zaak van de wereld”, aldus Paul Rosenmöller, voorzitter Jongeren Op Gezond Gewicht

Water vind je overal. Het is gezond en lekker en vaak nog gratis ook. Met DrinkWater maken scholen en gemeenten hun jongeren daarvan bewust. Door themaweken op basisscholen, voorlichting op crèches en peuterspeelzalen en door bijvoorbeeld het plaatsen van watertappunten op schoolpleinen.

Banner DansFabriek SILK

 

Reacties

Cookieinstellingen