Gebruikers Calluna Ermelo kiezen massaal voor behoud recreatieve gedeelte

Gebruikers van zwembad Calluna kiezen massaal voor behoud van het recreatieve gedeelte. Dit bericht De Vrienden van Calluna.

De bezoekers van Calluna hebben de afgelopen maand oktober de mogelijkheid gehad hun mening te geven over de toekomst van zwembad Calluna. Daar is in grote getale gebruik van gemaakt. Maar liefst 1139 formulieren zijn ingevuld en aan de balie van het zwembad ingeleverd.

De score was 100 % voor het behoud van het recreatieve gedeelte. De Vrienden van Calluna is erg blij met dit resultaat, omdat wethouder Klappe onlangs heeft aangegeven de mening van de bevolking van Ermelo in het algemeen en die van de gebruikers van Calluna in het bijzonder heel belangrijk te vinden bij de gemeentelijke besluitvormingen.

De bezoekers konden in de enquĂȘte kiezen uit twee opties waar door de gemeente Ermelo onderzoek naar gedaan wordt, te weten: 1. Renovatie van het huidige zwembad met recreatief gedeelte en 2. Nieuwbouw van een sober zwembad zonder recreatief gedeelte. De gebruikers kozen dus allemaal voor optie 1.

Medio oktober heeft de gemeente met een aantal gasten, waaronder de Vrienden van Calluna, een studietrip gemaakt naar drie zwembaden in de omgeving, te weten Vaassen, Zutphen en Harderwijk. Tijdens deze trip hebben de deelnemers nieuwe kennis en inzicht opgedaan.

Dit zal door de gemeente verwerkt worden in de nog uit te werken plannen. Met name het nieuwgebouwde zwembad in Vaassen heeft een hele positieve indruk gemaakt, mede door de aanwezigheid van een recreatief gedeelte.

De Vrienden van Calluna zou het toejuichen, als er door de gemeente ook een derde optie wordt ontwikkeld, namelijk een nieuw zwembad met een recreatief gedeelte. Dan kan ook optimaal rekening worden gehouden met de meest moderne ontwikkelingen op het gebied van milieu, energievoorziening, klimaatbeheersing en waterkwaliteit.

Banner Scheer en Foppen Energievreters

Reacties

Cookieinstellingen