Jongeren uit kerken Ermelo gaan op werkvakantie naar Oeganda

Veertien jongeren en 4 begeleiders uit de Immanuelkerk en de Maranathakerk vertrekken volgend jaar zomer, van 9 tot 28 juli 2016, voor een werkvakantie naar Oeganda. De reis wordt georganiseerd door Livingstone.

Tijdens deze werkvakantie wordt gebouwd aan een school, de Ermeloers gaan verder waar de vorige groep geëindigd is.

Begeleider Teus Timmer licht toe: “Wij gaan een bibliotheek bouwen die op slot kan, zodat de schoolboeken niet gestolen kunnen worden. Verder gaan we een lerarenkamer realiseren en een toiletgebouw plaatsen om de hygiëne van de school en de leerlingen te verbeteren. De ochtend en het begin van de middag zijn we bezig met bouwen. Dat doen we samen met een aantal lokale werknemers die ingehuurd worden en ons gaan begeleiden bij de bouw. In het middaggedeelte, tot aan het begin van de avond gaan wij Engelse lessen geven aan de schoolkinderen en sportactiviteiten uitvoeren met deze kinderen.

Naast het verbeteren van het schoolgebouw, dragen we ook bij aan een stuk werkverschaffing voor de lokale bevolking die betrokken worden bij de werkzaamheden. Voor ons als projectgroep is het natuurlijk een wereldervaring om de cultuur daar te ervaren, in contact te komen met de Oegandese bevolking en daar dingen te bekijken en ervaren die we in Nederland niet kennen.”

De reis moet de projectgroep zelf bekostigen, zoals de eigen kosten, bouwmaterialen en en het loon van lokale werknemers uit Oeganda die meewerken aan de bouw van de school. Daarom gaan de Oeganda-gangers gaan zich tot en met de zomervakantie druk bezighouden met acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de projectgroep. De opbrengst wordt gestort op één rekeningnummer dat de kerk ter beschikking stelt. Ook giften zijn natuurlijk van harte welkom. Het rekeningnummer is: NL44 FVLB 0699879833 t.n.v. Gereformeerde Kerk Ermelo o.v.v. Oeganda 2016.

De volgende acties staan op het programma:

  • Actie 1: lever je oude mobiel in.
  • Actie 2: Marktplaats verkoop.

Volg het project via Facebook:https://www.facebook.com/werkvakantieoeganda2016 en like en deel deze pagina!

Reacties

Cookieinstellingen