Luid applaus voor intiem huiskamerconcert bij Riemer & Walinga Ermelo

Je hoeft niet eens liefhebber te zijn van klassieke muziek om toch meegesleept te worden door de ronduit schitterende viooluitvoering van Hilliene Vandermeer en Davita Laseur. Vanavond, zaterdag 24 oktober, gaven ze een mini-concert in het donker bij Riemer & Walinga Boekverkoopers aan de Stationsstraat 131.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Met uitvoeringen van Fesch, Bocherini, Mozart en Händel-Halvorsen wisten ze het publiek als vanzelf mee te voeren, de wintertijd in. In een donkere sfeervolle winkel en bij het schijnsel van de lantaarnpalen dwaalden de gedachten zo af naar het bos dat is getooid in de herfstkleuren. Melancholieke klanken die zomaar de vallende bladeren zouden kunnen typeren werden afgewisseld met lichtvoetig en wervelend snaargepluk, gelijk het geritsel van de bladeren op de grond.

“De herfst kijkt op zijn horloge en zegt: Het is 5 voor winter”, droeg Kees Smits voor die het vioolconcert opluisterde met in de sfeer passende gedichten. De twee jonge violisten oogsten een luid applaus voor hun muziekspel. Yvonne genoot: “Riemer & Walinga organiseren altijd zulke leuke activiteiten. Het is ook het sfeertje dat hier heerst, wat dat betreft is het de leukste boekenwinkel van Ermelo.”

Al woont Wiebe Dijk, predikant met emiraat en verbonden aan de Gereformeerde kerk in Ermelo, in Harderwijk, voor boeken shopt hij altijd bij Riemer & Walinga. Hij nam zijn kleinzoon Daniel (9) mee naar het concert. “Ik logeer bij mijn opa en speel zelf ook viool, dus ik vind het echt leuk hier te zijn.” Zij verwachtingen werden beloond. Terwijl het volwassen publiek ademloos maar stilletjes genoot van het vioolspel, roffelden de vingers van de jongen ritmisch mee op zijn knieën.

Banner Riemer en Walinga 300X125

 

Reacties

Cookieinstellingen