Benefietfeest voor noodhulp gestrande vluchtelingen op Lesbos

Oud-Ermeloers Maartje Kamminga en Els Jonker organiseren een muzikaal Benefietfeest voor noodhulp aan gestrande vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos, op zondag 8 november van 15.00-16.00  uur in de Lucaskerk op landgoed Veldwijk.

De entree is gratis, wel wordt er gecollecteerd.

“Het wordt echt een leuk en gezellig muziekfeest”, is het koppel van plan, “interactief bovendien. Wie mee wil zingen zingt mee, wie wil dansen: graag, het mag en kan allemaal.” De kwalificatie feest erkennen beide dames klinkt een beetje wrang voor het doel. “Maar wij willen graag mensen bij elkaar verzamelen om iets positiefs voor de vluchtelingen te betekenen, dus daarom gaan we feestvieren.”

Maartje en Els willen publiekelijk geen standpunt innemen over de vluchtelingenproblematiek, en of Nederland/Ermelo meer, minder of geen vluchtelingen moet opvangen. Dat is ook niet nodig, want het geld dat wordt ingezameld met het muzikaal Benefietfeest is bestemd voor noodhulp van gestrande vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. Al een tijdje leefde de wens iets te doen voor de vluchtelingen. “Als jij in zo’n uitzichtloze situatie verkeert wil je immers ook worden geholpen.” De intens aangrijpende beelden van het Syrische jongetje dat dood op het strand aanspoelde gaf de doorslag om het muzikaal Benefietfeest te organiseren.

Via, via vonden Maartje en Els een initiatief waar ze helemaal achterstaan. Het gaat om Sjanet Heins en Elly Bens die aan de kust van Lesbos wonen en vanaf het voorjaar te maken kregen met de groeiende golf van vluchtelingen. Geraakt door de hartverscheurende taferelen besloten ze hulp te bieden. Zie voor een indruk de Facebookpagina van Sjanet Heins. “Het is een particulier initiatief van 2 mensen waarvan wij weten dat het geld op de goede plek terechtkomt, namelijk daar waar de vluchtelingen in de eerste instantie stranden, letterlijk en figuurlijk.”

Ze vonden een gelijkgestemde ziel in Corrie, de zus van Maartje. Als muzikaal trio was de link naar een muziekfeest gauw gemaakt. Binnen hun uitgebreide muzikale vriendenkring die vrijwel allemaal hun roots hebben in Ermelo, waren veel mensen bereid om belangeloos de medewerking te verlenen aan het Benefietfeest. Ze verheugen zich er stuk voor stuk op. “Het wordt een feest voor ons, het publiek en voor het goede doel.”  Bezoekers kunnen zich gaan verheugen op poppy muziek met nummers van Abba, Junglebook tot klassiekers uit Ja zuster, nee zuster.

Het muzikaal Benefietfeest wordt gerealiseerd met medewerking van:

  • New Music met Bob en Ingrid Groothuis en Els Jonker
  • Het koor Vox Nio uit Ermelo onder leiding van Marten Kamminga
  • De Joekbox ukelele meidenband met Els Jonker, Janneke Everaars, Anne van Heteren en Maartje Kamminga
  • Geralda Snoeyer e.a.
  • De techniek is in handen van Edwin Dijkens van music support

Banner Scheer en Foppen Energievreters

 

 

Reacties

Cookieinstellingen