Brood & Spelen start peuteropvang op Beatrixschool Ermelo

Brood & Spelen Kinderopvang start dit najaar een peuterspeelgroep op de Beatrixschool Smidsweg 49 in Ermelo. Peuters van 2,5 jaar tot 4 jaar leren er spelenderwijs, zodat het kind op vierjarige leeftijd helemaal klaar is voor de basisschool.

Op de Beatrixschool hebben de peuters een eigen lokaal waar ze worden opgevangen, dichtbij de kleutergroepen in de basisschool. De peutergroep is er voor alle kinderen: kinderen die na de peutergroep doorstromen naar de Beatrixschool én ook voor kinderen die door gaan naar een andere basisschool. De peuterspeelgroep zal iedere dinsdag- en donderdagochtend gedurende schoolweken van 08.30 tot 12.00 uur open zijn. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Neem contact op met locatiecoördinator Carlijn Kuijpers per telefoonnummer 06-13131261 of per e-mail carlijn@broodspelen.nl

Er wordt gewerkt met een speciaal VVE programma (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie): Puk & Ko. Peuters worden in een veilige, warme en uitdagende omgeving opgevangen met aandacht voor de taalontwikkeling, cijfermatig inzicht en de sociaal-communicatieve ontwikkeling. Hierdoor ontstaat er een stevige basis voor een goede start op de basisschool.

Met de methode Puk & Ko leren kinderen spelenderwijs vaardigheden die een soepele overgang naar de basisschool vergroot. Dit totaalprogramma van Puk & Ko richt zich met name op de taalontwikkeling van peuters. Denk hierbij aan spreken, luisteren en het uitbreiden van de woordenschat. Daarnaast heeft Puk & Ko ook aandacht voor sociaal-communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op rekenen. Deze vaardigheden worden aangeleerd door het aanbieden van uitdagende activiteiten. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in thema’s die goed aansluiten bij de belevingswereld van peuters.

Brood & Spelen is een actieve organisatie met een eigentijdse kijk op kinderopvang. Wij verzorgen tussenschoolse-, buitenschoolse- en kinderdagopvang voor kinderen, vanaf hun geboorte tot ze naar de middelbare school gaan. Wij zijn betrokken bij het kind, de ouders, scholen, verenigingen en de wijken om ons heen. Wij bieden meer dan alleen opvang, door onze persoonlijke aanpak en de afwisselende activiteiten op het gebied van In- en Outdoor, Sport- en Spel, Kunst- en Cultuur en Kleuters. Brood & Spelen heeft 4 kinderdagverblijven, 31 locaties voor buitenschoolse opvang en is actief op 80 scholen met tussenschoolse opvang en pleinwachten.

Banner Scheer en Foppen Energievreters

Reacties

Cookieinstellingen