Vincent van Gogh al ontmoet in gemeentehuis Ermelo?

Dat Vincent van Gogh (1853 – 1890) warempel jongeren boeit is te zien aan de kunstexpositie in het gemeentehuis. En dat terwijl het al 125 jaar geleden is dat de Nederlandse kunstschilder overleed.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

De leerlingen van Christelijk College Groevenbeek leverden zelfs een zeer bijzondere artistieke bijdrage aan het Van Gogh jaar. Er is in geen geval sprake geweest van geknutsel tijdens de lessen om de leerlingen een beetje bezig te houden, ondertussen hopend dat ze er iets van op zouden steken.

De werken blinken namelijk uit in puur eerbetoon aan een van de grote schilders van de 19e eeuw. Jammer dat Van Gogh pas zo wordt gelauwerd na zijn dood. Hij zou zich er vast over verbazen en het wellicht waarderen.

De leerlingen verwerkten hun inspiratie niet alleen in olieverf op het doek zo blijkt uit een bezoek aan de kunstexpositie. Ook met papiersnippers en gescheurd papier gecombineerd met olieverf, zonnebloempitten, gekleurde confetti tot de draden spannen-techniek illustreren de kunstenaars in dop hoezeer zij in de ban waren van Vincent van Gogh.

Verrassend is bovendien het portret van de kunstschilder in 3D. Met houtlaag op houtlaag kreeg het gezicht van Van Gogh steeds duidelijker vorm. Erg fraai is daarnaast de eigen impressie van De Aardappeleters, één van Van Gogh’s beroemdste schilderijen. In houtskool weet de maker, weliswaar met een vette knipoog, de zwaarmoedige sfeer bijzonder goed te treffen.

  • De kunsttentoonstelling is tot en met 3 december 2015 te bewonderen in de expositieruimte van het gemeentehuis in Ermelo.

Banner Oosterhoff Poolen ketelactie

Reacties

Cookieinstellingen