Junioren G-team FC Horst Ermelo krijgt nieuwe voetbaloutfits

Sinds september 2013 voetballen jongeren van 6 tot 13 jaar met een beperking samen in een team. Zij spelen bij voetbalvereniging FC Horst onder begeleiding van een combinatiefunctionaris/trainer vanuit de gemeente Ermelo.

De voetbalgroep kreeg op woensdagmiddag 14 oktober nieuwe kleding dankzij een subsidie van het Belle10 fonds van ARS Donandi. Hierdoor kunnen de kinderen dit seizoen weer lekker sporten. “Ik ben blij dat we nieuwe kleren hebben en het is leuk om samen met andere kinderen te voetballen,” zegt speler Stefan Halman.

FC Horst en de afdeling Bewegingsagogie van ’s Heeren Loo willen kinderen laten voetballen zodat zij zich samen met leeftijdsgenoten ontwikkelen in het team. Dit zijn kinderen met een beperking die op het woonzorgpark bij ’s Heeren Loo wonen maar ook kinderen die thuis wonen. Iedereen mag meedoen. Door het samenwerkingsverband met FC Horst krijgen de kinderen de mogelijkheid om binnen een vereniging actief te zijn. Daardoor kunnen zij meedoen met verschillende activiteiten bij de voetbalclub, waaronder het spelen van wedstrijden in de regio. Zo leren zij samen voetballen in een elftal met alle regels en verenigingsactiviteiten die daar bij horen. Spelers van de groep kunnen doorstromen naar het jong volwassenen G elftal en waar mogelijk aansluiting vinden bij een regulier elftal binnen FC Horst.

Combinatiefunctionaris/Trainer Maarten Morren legt uit; “Ons doel is om kinderen met een (lichte) beperking een kans te bieden om deel te nemen aan een voetbalteam, zodat zij zich zowel fysiek als mentaal kunnen ontwikkelen, persoonlijk en binnen een groep. Voetbal is de hoofdactiviteit, maar we proberen de spelers ook in een team te laten functioneren. Zo leren de kinderen met winst en verlies om te gaan en zich te concentreren op specifieke aspecten. Met onze nieuwe kleding stralen we ook uit dat we een team zijn en is dat voor de kinderen ook echt zichtbaar.”

Inmiddels bestaat de voetbalgroep uit 10 kinderen die elke week op woensdagmiddag trainen bij FC Horst van 14.00 uur- 15.00 uur. Bij slecht weer traint de groep in de sporthal van ’s Heeren Loo, het Keerpunt. Wil jij ook graag voetballen? Kom eens kijken of train een keer met ons mee. Neem dan contact op met vaktherapeut en bewegingsagoog Hanneke Verhoeven, via hanneke.verhoeven@sheerenloo.nl of 0341-555559.

Over ’s Heeren Loo
’s Heeren Loo ondersteunt in bijna het hele land mensen met een verstandelijke beperking. Jong en oud helpen wij een passend antwoord te vinden op grote en kleine vragen.

Banner Zomernest 300x125

Reacties

Cookieinstellingen