Omleiding voor aanleg rotonde Margrietschool krijgt rode kaart

In ieder geval twee omleidingsborden in verband met de aanleg van de rotonde bij de Margrietschool kregen vanmiddag, donderdag 15 oktober, een gele kaart van ‘de actievoerders’ van Bartiméus Ermelo, rood dus.

Visueel beperkte Bert Vernooij verbaasde zich: “Het omleidingsbord staat zo geplaatst dat we er langs kunnen lopen. Het bord is echter groot en hangt te laag. Wanneer een visueel beperkte namelijk met zijn of haar witte stok de stoep/geleidelijn aftast is het loopgedeelte vrij, maar knalt degene wel met zijn hoofd tegen het bord.” Even verderop hetzelfde euvel, al is het van een iets andere orde. Hier is het omleidingsbord namelijk midden op de stoep geplant, zodat het de doorgang danig belemmert.

Het is te hopen dat het wegenbouwbedrijf  Schagen Infra zijn verantwoordelijkheid neemt en anders de gemeente Ermelo. De Hamburgerweg en vervolgens rechtsaf naar de Dirk Staalweg is immers de route vanaf Bartiméus Ermelo die het vaakst wordt gebruikt door visueel beperkten als ze naar het dorp gaan. Om de waarschuwing kunnen de verantwoordelijken in ieder geval niet heen. De getrokken gele kaart is zichtbaar aan de omleidingsborden bevestigd.

Hoewel de tekst ‘Zet je fiets niet BLIND op de weg! Mensen met een visuele beperking gebruiken deze ribbels bij het lopen’, niet helemaal correspondeert met de bedoeling, heeft een goed verstaander maar een half woord nodig. Trainer Alies Kamphorst en visueel beperkten Bert Vernooij, Henriette de Weerd en Michel Hardoff deelden vandaag gele kaarten uit in het kader van de de internationale Dag van de Witte Stok. Vanuit dagbestedingslocatie de Drieluik aan de Smutslaan wandelen ze richting het dorp om het belang van de geleidelijn onder de aandacht te brengen.

  • Klik HIER voor eerdere berichtgeving

Banner Jansen Elektrotechniek

Reacties

Cookieinstellingen