Bibliotheek Ermelo wordt Gezondheidscentrum De Linde

Gezondheidscentrum De Linde, dat wordt de naam van het nieuwe gezondheidscentrum dat komend jaar wordt gevestigd op de plaats waar nu de bibliotheek zit. Dit melden de initiatiefnemers in een persbericht.

Waarom deze naam? De huisartsen Gunneweg , Groot, Willemsen en de Vet en apotheker Van Weelden hebben uit veel inzendingen deze naam gekozen om de warmte die de naam uitstraalt. Ook vonden de initiatiefnemers het toepasselijk om de naam van een oude boom te kiezen voor een gezondheidscentrum op de Veluwe.

Een lindeboom staat vaak op een centrale plek in een dorp of stad. Ook Ermelo heeft vroeger een Lindeboom gehad. Deze naam verwijst zo ook naar de centrale locatie van het nieuwe gezondheidscentrum.

De linde staat symbool voor bescherming en verbondenheid van de gemeenschap. Rust en trouw zijn ook begrippen die je bij de linde aantreft. Naast het leveren van kwalitatief goede zorg aan hun patiënten vinden de initiatiefnemers het ook belangrijk dat hun patiënten zich gesteund voelen.

Professor Lucas Lindeboom heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Ermelo. Hij was in 1886 medeoprichter van Veldwijk . Zo heeft hij de ontwikkeling van Ermelo van een Veluws dorp naar een zorggemeente in gang gezet.

De initiatiefnemers voor het nieuwe gezondheidscentrum hadden gevraagd om mee te denken over een naam. Ze zijn getroffen door de vele enthousiaste reacties . Sommige mensen hebben ook meerdere namen ingestuurd. Je kunt merken dat mensen echt hun best hebben gedaan om een zo mooi en origineel/toepasselijk mogelijke naam te bedenken. Ze willen alle inzenders dan ook hartelijk bedanken voor hun inzet.

Twee dames hebben onafhankelijk van elkaar de winnende naam ingezonden. Dat zijn mevrouw Laura Rooijmans en mevrouw Kooiman- van de Berg. Zij mochten samen de nieuwe naam bekend maken en zijn door de initiatiefnemers met bloemen en de prijs in het zonnetje gezet. Ze ontvingen hun prijs uit de handen van Wethouder Laurens Klappe. De wethouder heeft de initiatiefnemers indertijd op het vrijkomen van deze mooie locatie gewezen.

Banner Breasy

Reacties

Cookieinstellingen