Ladies CDA Ermelo willen meer vrouwen in de politiek

Met een gezellige avond in Proeverij De Ontmoeting en een heerlijk buffet, probeerden de vrouwen van het CDA Ermelo maandagavond andere vrouwen te verleiden om tot de politiek toe te treden.

Door Jeanne Dijkstra

Raadslid Corry Mosterd, wethouder Esther Heutink, Statenlid Daisy Vliegenthart en Gedeputeerde Bea Schouten vertelden de aanwezigen over hun werkzaamheden in de politiek en welke overwegingen daaraan vooraf waren gegaan.

Alle vier waren ze het met elkaar eens: het is boeiend werk dat veel energie geeft. Hoewel het veel tijd kost en veel organisatie, had Corry Mosterd bijvoorbeeld niet gedacht dat ze het zo leuk zou vinden. “Al heb ik niet altijd op vrijdagavond zin om stukken nog voor het weekend te moeten lezen”, vertelde ze de vrouwen. Esther Heutink benadrukte dat politiek vooral ook ging om keuzes maken. Daisy Vliegenthart zei het jammer te vinden dat het niet gelukt was meer vrouwen op de lijst te krijgen voor de politiek. ,”Maar als je vindt dat het anders moet, moet je het wel zelf doen.” Dat was ook de reden dat zij zich beschikbaar had gesteld voor de politiek in de Provincie. Dat ze hiervoor haar woensdag moest opofferen om in Arnhem te zijn vond ze minder leuk. “Misschien kunnen we die dag nog eens veranderen in een andere dag.” Ook Bea Schouten noemde het werk zeer bevredigend en afwisselend. ,”Ik zou tegen alle vrouwen hier willen zeggen: ‘ja het werk is ingewikkeld, maar buitengewoon interessant’.”

Na een pauze met koffie werden tafels ingeruimd voor een aantal verschillende onderwerpen zoals toerisme, wonen, verkeersveiligheid en zorg. De circa 25 vrouwen gingen met elkaar in gesprek over de onderwerpen en kaartten ook knelpunten aan. Zo ging het aan de tafel van de verkeersveiligheid over de verschillende verkeersonveilige situaties op diverse locaties. Zoals het fietspad bij de Bernhardschool aan de Telgterweg, waar fietsers bij het oversteken gevaarlijke capriolen uit moeten halen.

40EN Haarstudio1

 

Reacties

Cookieinstellingen