Kringloopwinkel Ermelo doneert 300 euro aan opvang vluchtelingen

De actiedag van de Kringloopwinkel Ermelo aan de Burg. van Oordtstraat 30 in Ermelo heeft vandaag, zaterdag 3 oktober, bijna 600 euro opgebracht. De helft is bestemd voor de opvang van vluchtelingen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

“Het bestuur van Stichting Kringloopwinkel Ermelo, Piet Veulings en Dick Hoogenboom, heeft besloten het bedrag naar 300 euro af te ronden”, vertelt Arie Zondag, vrijwilliger van Kringloopwinkel Ermelo. “Het geld wordt uitgekeerd aan de opvang van vluchtelingen in Ermelo, zodra bekend is waar deze worden opgevangen.”

Kringloopwinkel Ermelo hield de actiedag in het kader van de Nationale Kringloopdag die vandaag werd gehouden. Voor een optimale opbrengst was de Kringloopwinkel daarom langer open. Veel koopjesjagers waardeerden het initiatief van de kringloopwinkel om de helft van de opbrengst te bestemmen voor de opvang van vluchtelingen. “Als wij in hun situatie zouden verkeren, willen we ook geholpen worden.”

Wel werd er geworsteld met de vraag welke mensen nu eigenlijk onder de noemer vluchteling vallen. “Mensen in nood moeten beslist worden geholpen. Maar er zijn er helaas genoeg die om economische redenen hier naar toe komen of kwade bedoelingen hebben.”

Banner Kringloopwinkel Ermelo (300x125)

Reacties

Cookieinstellingen