Klaverlaan is ‘Leukste Straat van Ermelo 2015’

De Klaverlaan is unaniem uitverkoren tot ‘De Leukste Straat van Ermelo 2015’. Dit bericht het Leefbaarheidsteam Ermelo, de initiatiefnemer van de prestigieuze titel.

De buurtcompetitie werd zaterdag 26 september gehouden in het kader van de tiende editie van de Nationale Burendag; hét initiatief van het Oranje fonds en Douwe Egberts om mensen dichter bij elkaar te brengen.

In Ermelo streden dit jaar maar liefst 11 buurten om de titel. De wethouders Jan van den Bosch en Laurens Klappe gaven als jury, samen met medewerkers van Welzijn Ermelo, hun professionele oordeel en kenden de punten toe. De jury lette onder meer op betrokkenheid, creativiteit, toeloop en het behaalde effect.

“Dit jaar was de Klaverlaan de absolute winnaar”, vertelt jongerenwerker Chiel Lozeman. “De Klaverlaan had gekozen voor het thema Indian Summer; iedereen was verkleed en er waren veel activiteiten als een schiettent, bierpul schuiven, wigwam beschilderen en tal van andere bezigheden. Deze straat had op alle onderdelen de hoogste score en wint hiermee dus de titel de leukste straat van Ermelo 2015.

Als prijs krijgt de Klaverlaan een picknickbank gemaakt door de afdeling houtbewerking van Groot Emaus. De stimuleringsprijs ging dit jaar naar de Hoge Kamp. Burendag werd hier voor de eerste keer georganiseerd met ’s middags het beschilderen van vogelhuisjes voor de kinderen en ’s avonds een buurtbarbecue. De jury roemde de knappe organisatie en een deelname van maar liefst 45 personen.

Banner Plus Klein 300 x125.nieuw jpg

Reacties

Cookieinstellingen