34ste Unicefloop Ermelo brengt bijna 10.000 euro op

De Unicefloop Ermelo die zaterdag 26 september is gehouden heeft ruim 9500 euro opgebracht. Het gaat om een eerste schatting. De ervaring leert namelijk dat na inlevering van de sponsorenveloppen, de opbrengst vaak hoger uitvalt.

Ook tijdens de 34ste editie zijn individuele prestaties van formaat neergezet door de schoolkinderen.

De 5-jarige Levi uit groep 2 van de Margrietschool bijvoorbeeld liep eerst de route van 4 kilometer, sprong vervolgens op zijn mountainbike om nog 7 rondjes van 1,1 km te fietsen voor Unicef. “Een superprestatie voor een jochie van 5”, waardeert Mireille Heemskerk van de werkgroep Unicefloop Ermelo.

Ook Jochem Sakko uit groep 8 van de Klokbeker zette een formidabele prestatie neer, hij fietste maar liefst 52 rondjes.

Jan Kleine Deters uit groep 8 van de Goede Herderschool wandelde 26 kilometer en haalde met deze prestatie ook het hoogste bedrag op: 255 euro!

Volgens Mireille hebben zo’n  375 kinderen meegedaan aan de Unicefloop, en heel veel ouders. “Dat zijn minder deelnemers dan vorig jaar. We doen dus nu al een beroep op alle kinderen om volgend jaar, tijdens de 35ste Loop massaal mee te lopen.”

Minder deelnemers heeft gelukkig geen negatief effect gehad op de opbrengst. “De kinderen die deelnamen aan de mountainbikeroute bijvoorbeeld hebben twee keer zoveel geld bij elkaar gefietst dan vorig jaar. We zijn heel erg blij met de totaalopbrengst, want die is met zeker 9500 euro hoger dan vorig jaar.

Dit hebben we bereikt dankzij alle kinderen, alle sponsors, de vele vrijwilligers, Scouting Ermelo, Theatergroep Spiegel en de medewerking van Camping In de Rimboe. Iedereen hartelijk dank hiervoor!”

Reacties

Cookieinstellingen