Wordt Hogekamp de Leukste Straat van Ermelo?

De strijd om de prestigieuze titel ‘De Leukste Straat van Ermelo’, gehouden in het kader van de landelijk gehouden Burendag, is in volle gang. Ermelo.nieuws.qz0.nl bezocht vandaag, zaterdag 26 september, de Hoge Kamp en De Acht Schepel.

Met een bonte verzameling aan activiteiten en een versierde buurt doen beide straten een serieuze gooi naar de titel. Aan de picknicktafels onder een partytent aan de Hoge Kamp is het vertrouwen groot. “We zijn allemaal gezellig aan het knutselen”, jubelt een buurtgenote, “koekje d’r bij en limonade, wat wil je nog meer.”

Met het puntje van de tong uit de mond zijn zowel veel kinderen als ouders druk met het monteren en beschilderen van mini-vogelhuisjes. “Zodra ze gedroogd zijn en afgelakt hangen we de huisjes op in de wijk. Daarvoor hebben we van de gemeente Ermelo toestemming gekregen.” De vogelhuisjes zijn betaald door VVV Ermelo. Danielle Klaassen lacht: “Dat vond ik nou echt iets voor een plaatselijke VVV om te sponsoren. Toen ik ging vragen stemde vestigingsmanager Ronnie Regeling eigenlijk meteen toe.” Vanavond is de buurt van plan met ruim 50 man te barbecueën.

Terwijl de vogelhuisjes bont kleuren komt de jury in de personen van wethouder Klappe en jongerenwerker Chiel Lozeman, langs voor een ‘inspectie’. “We letten op de onderlinge betrokkenheid van de buurt”, lichten ze toe, “of de hele buurt meedoet, hoe groot is het eigen initiatief, de creativiteit en het effect van de Burendag.”

Volgens aanjagers van de buurtactiviteit; Patricia Simon en Dorothé Berris zit het wel snor met de samenhang in de buurt. “Onderling hebben we best wel veel contact met elkaar, maar met Burendag wilden we eens groots uitpakken.”

Een eindje verderop aan De Acht Schepel is het overigens minstens zo gezellig. ‘Burgemeester’ Jan Geitenbeek juicht al van verre: “De kinderen hebben zoveel plezier met de Oudhollandse spelletjes. De volwassenen trouwens ook, want ze doen overal aan mee.” Samen met Edith van Genderen en Dinie Bottenheft zette hij een keur aan leuke spellen op touw. Van dammen, sjoelen, badminton, kegelen tot midgetgolf.

De Acht Schepel doet al voor de derde keer mee aan Burendag. In 2013 werd de buurt uitverkoren tot ‘De Leukste Straat van Ermelo’. Maar wellicht nog belangrijker; het heeft bijgedragen aan de sociale samenhang. “Als buurtgenoten trekken we goed met elkaar op en weten we elkaar te vinden.”

  •  De buurtcompetitie ‘De Leukste Straat van Ermelo’ is een initiatief van het Leefbaarheidsteam Ermelo. Dit jaar doen 10 buurten mee met de competitie.

Reacties

Cookieinstellingen