Ermelo rolt, wandelt en fietst voor Unicef

Minstens 400 schoolkinderen, veel vergezeld van ouders en oma’s en opa’s, rollen, wandelen en fietsen vandaag, zaterdag 26 september, de 34ste Unicefloop om de ondervoeding van kinderen in Mozambique te bestrijden.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas

Zoals bijna traditioneel mocht de Unicefloop zich verheugen in een uiterst zonnige start, dit maal vanuit camping ‘In de Rimboe’ aan de Schoolweg. De bontgekleurde stoet van wandelaars en mountainbikers werd uitgezwaaid door burgemeester André Baars. Daniel Borra stond inmiddels te trappelen van ongeduld. De vierjarige leerling van de Bernhardschool deed voor het eerst mee. Samen met zijn oma Tineke Simon omdat de moeder van Daniel ziek thuis lag. “Hij wandelt als enige van zijn klas mee”, vertelde Simon, “maar gelukkig zijn er nog veel andere kinderen van de Bernhardschool die ook meelopen.”

Fervente moutainbikers haastten zich na de aftrap richting het circuit in het bos, om hun rondjes te fietsen voor Unicef. De jeugdige deelnemers waren erg te spreken over de route van ongeveer een kilometer die de Veluwse Wielervereniging Ermelo had uitgezet. Bovendien werden ze na elk enerverend rondje voorzien van een natje en een droogje, én een felbegeerde stempel.

De opbrengst van de 34ste Unicefloop Ermelo gaat naar een project in Mozambique. In Mozambique is het probleem van ondervoeding erg groot. Maar liefst 43% van de kinderen is ondervoed. Eén op de 11 kinderen overlijdt voor het 5e levensjaar. UNICEF voert dagelijks strijd tegen ondervoeding. Met therapeutische voeding voor kinderen die acuut ondervoed zijn. En met preventieve zorg: moeders krijgen voorlichting over borstvoeding, gezonde voeding en hygiëne. Wanneer nodig krijgen zij vitaminesupplementen.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen