Chr. College Groevenbeek wil ECO-school worden

Chr. College Groevenbeek ondertekent dinsdag 29 september een intentieverklaring waarmee de school zich aansluit bij ECO-Schools Nederland.

De school uit Ermelo en Putten wil een duurzame school zijn en geeft door de intentieverklaring aan dat ze het Internationale keurmerk voor duurzame scholen wil behalen. Bij de intentieverklaring zullen directeur/bestuurder dhr. Leo Duifhuizen, Neeldert van Laar van ECO-Schools Nederland en de werkgroep van Groevenbeek aanwezig zijn.

ECO-Schools is een wereldwijd netwerk van duurzame scholen in 58 landen waar inmiddels 43.000 scholen aan verbonden zijn. Door aandacht te hebben voor het scheiden van afval, zuinig te zijn met water en energie of door het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen probeert Groevenbeek haar steentje bij te dragen aan een schonere aarde.

Op Groevenbeek zijn werkgroepen gevormd (medewerkers en leerlingen) die verschillende projecten gaan uitwerken. Het eerste concrete plan is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de school. Daarnaast zullen docenten lesthema’s ontwikkelen waarin duurzaamheid centraal staat.

Leerlingen en medewerkers zijn opgeroepen iets groens te dragen om de kick-off op dinsdag 29 september extra luister bij te zetten.

Reacties

Cookieinstellingen