Ernstig beperkte Joëlle uit Ermelo doneert het haar aan Stichting Haarwensen

Joëlle Riezebos uit Ermelo is ernstig beperkt maar gezegend met een prachtig bos lang haar. Gisteren, woensdag 16 september, heeft de peuter haar vlecht af laten knippen om te doneren aan Stichting Haarwensen.

Erica Cozijnsen, eigenaar van kapsalon Lonicera aan de Kamperfoeliehof, werkte graag mee aan het verzoek, want het prille levensverhaal van Joëlle ontroerde haar erg. “Ik heb veel bewondering voor hoe dit gezin, met hun liefde voor elkaar en vertrouwen op God, alle zorgen dragen!”

Joëlle die in 2012 het levenslicht zag, bleek te zijn geboren met afwijkingen in het hoofd. Een uiterst zeldzame aandoening die dubbelingen rond de middellijn van haar hoofd veroorzaakt. Bovendien wijkt de aanleg van haar hersenen af. De eerste twee jaar van haar jonge leven is ze vaak geopereerd om het gebied rond haar mond te herstellen. Bij haar geboorte had de kleine meid namelijk geen tong, een dubbele onderkaak, een open gehemelte en een gezwel in haar mond.

Al kan Joëlle niet zelfstandig zitten, staan, lopen, praten of eten en heeft ze epilepsie, haar ouders Johan en Lianne genieten elke dag heel erg van hun dochter. “Ondanks haar beperkingen is Joëlle een spontaan, open, sociaal en vriendelijk meisje. Ze gaat nu twee ochtenden per week naar een therapeutische peutergroep van revalidatiecentrum ViaReva in Apeldoorn ”

Door de talloze ziekenhuisbezoeken kwamen Johan en Lianne de afgelopen jaren veel in contact met zieke en/of gehandicapte kinderen in contact. “Ook in haar eigen peuterklasje zit een heel lief meisje met een hersentumor. Ze heeft chemokuren gehad en is inmiddels blind. Helaas zijn er na een half jaar zonder chemo opnieuw tumoren ontdekt, en krijgt ze binnenkort weer chemokuren. Elke week, een jaar lang…

Door haar, en door (en voor) alle kindertjes die ziek zijn en daardoor kaal, hebben we besloten het haar van Joëlle te doneren aan Stichting Haarwensen. Want we zijn dankbaar en blij dat het nu zo goed gaat met Joëlle. Het is immers ontzettend mooi dat Joëlle op deze manier iets kan bijdragen aan het welzijn van zieke kinderen. Het leed dat we hebben gezien heeft, ondanks onze eigen zorgen, vaak een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. Bovendien groeit Joëlle’s haar wel weer aan.”

Stichting Haarwensen zet zich in voor kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden. Door ervoor te zorgen dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen, zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen