Ermelo loopt voorop met nul-op-de-meter woningen

Onder grote belangstelling vond vanmiddag, donderdag 17 september, in de stromende regen – en daarom vanuit een grote tent – de opening plaats van de 39 nul-op-de-meter woningen in Groevenbeek Noord.

Door Jeanne Dijkstra

Veel lovende woorden waren er van Maxime Verhagen van Bouwend Nederland en van Jan Willem van de Groep namens Platform 31. Ermelo loopt met deze energieneutrale en duurzame woningen namelijk ver vooruit in Nederland. “De inwoners van Ermelo zijn nu al klaar voor dit concept”, aldus Verhagen.

Volgens directeur Marcel Mulder van Van Wijnen Midden B.V. is het unieke concept gelukt omdat het van begin af aan zo simpel en tastbaar was. “We hebben ingezet op isoleren, het dikke jas principe, in plaats van dure installaties. Geen alledaagse keuze, maar we hebben ons niets aangetrokken van de wereld om ons heen. We hebben gewoon gezegd: ‘zo gaan we het doen’.

Ook hebben we ingezet op de bewustwording van bewoners. Die gaan we nu ook monitoren en die kennis gebruiken we weer voor nieuwe ontwikkeling. Ons motto is dan ook ‘samen bouwen aan ruimte voor beter leven’. Daar willen we invulling aan geven. En dat dat gelukt is bewijst wel dat er drie keer meer vraag was aan deze woningen dan aanbod. We spelen in op verandering in de maatschappij.”

Wethouder Jan van den Bosch zei trots te zijn op het project van 39 goedkope woningen die ook nog eens geen energiekosten hebben.

Lees verder op Ermelonext.nl

Reacties

Cookieinstellingen