Wie wil met de buren een hotelketen opzetten?

In het kader van Nationale Burendag op zaterdag 26 september heeft Museum Het Pakhuis samen met het Leefbaarheidsteam Ermelo het plan opgevat om met alle buren in Ermelo een hotelketen op te zetten.

Op woensdag 16 september om 19.00 uur wordt er in het museum een informatiebijeenkomst georganiseerd voor alle geïnteresseerden. Er is een imker om een inleiding te verzorgen over solitaire bijen en andere bewoners van het insectenhotel.

Want de hotels zijn namelijk niet voor menselijke bezoekers, maar voor de insecten. Dit jaar is het de bedoeling dat buren in het kader van Nationale Burendag samen een insectenhotel bouwen. Op het Molenaarsplein is er inmiddels een start gemaakt met een eerste modelwoning. Met informatie, educatie en materiaal kan iedere buurt aan de slag. Door goed te zorgen voor je leefomgeving is het immers prettiger wonen, zo menen de initiatiefnemers. Insecten vervullen daar een belangrijke rol in.

Tijdens of voor Burendag kan iedere buurt met afgedankte pallets aan de slag om een betere leefomgeving te maken voor de insecten. Alle insectenhotels bij elkaar vormen een mooie hotelketen. Het Pakhuis beloont de mooiste hotels met vrijkaartjes voor de nieuwe tentoonstelling over insecten.

Reacties

Cookieinstellingen