DVS’33 en Vitesse omarmen BOB

Foto:

Campagne moet voorkomen dat kantinebezoekers met slok op achter stuur gaan zitten.

Vitesse begint samen met de convenantclubs, waaronder DVS’33, aan een BobSport-campagne met als doel preventie van rijden onder invloed vanuit een sportclub of vereniging. Namens de DVS-kantinecommissie was Carola Hooglugt aanwezig bij de start van de BOB campagne in het Gelredome.
In de Amstellounge van het Arnhemse stadion werden de convenantclubs SML en ESA s.v. Spero, DVV, DTS  Ede, DVS’33 Ermelo, AGOVV, DOVO en Roda ’46 geïnformeerd over deze campagne van Vitesse Betrokken, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland. 
Na deze aftrap-bijeenkomst, wordt het project bij de amateurverenigingen verder doorgevoerd. De trouwe bezoeker van het clubhuis van DVS’33 Ermelo heeft de afgelopen maand kunnen zien dat de aankleding van de BOB campagne al duidelijk aanwezig is. 
Aanleiding is een landelijk onderzoek, waaruit is gebleken dat 1 op de 20 kantinebezoekers bij alcoholcontroles 0,89 promille of meer blies en de helft hiervan zelfs 1,3 promille of meer. De campagne richt zich op sporters en bezoekers die na een bezoek aan de sportkantine met alcohol op zelf de weg op gaan.
Hiermee wordt de eigen veiligheid, die van eventuele passagiers en andere weggebruikers in gevaar gebracht. De slogan van de campagne luidt: ‘Rondje? Scoor eerst een BOB, 100% BOB 0% op!’ 
In het convenant wat DVS’33 Ermelo en Vitesse hebben afgesloten draait het vooral om samenwerking op voetbaltechnisch gebied. 
Maar ook andere activiteiten worden samen opgepakt. Zo waren onlangs de scheidsrechters in Arnhem aanwezig om te kijken op welke manier er kan worden samengewerkt. Maar ook op maatschappelijk vlak zijn er de komende jaren vormen van samenwerking, zoals deze BOB campagne.
Cookieinstellingen