Twintig sociale huurwoningen erbij

Foto:

In De Verbinding komen naast huurwoningen nog 3 winkels op de begane grond.

Gistermiddag is het startsein gegeven voor de realisatie van de volgende fase in nieuwbouwproject De Verbinding in Ermelo. 
Wethouder Jan van den Bosch onthulde samen met mevrouw van Balen van woningcorporatie UWOON en de heer Witzier van projectontwikkelaar GREEN Real Estate het informatiebord op de bouwlocatie.
In fase 2B van De Verbinding komen 20 sociale huurwoningen voor UWOON. De woningen krijgen een eigen parkeerplek in de parkeergarage. Op de begane grond komt circa 400 m² aan commerciële ruimten voor diverse detailhandelsvoorzieningen en horecafuncties. Inmiddels heeft zich voor de commerciële ruimten een aantal kandidaten gemeld en is de eerste huurovereenkomst gesloten.
Als de bouw verloopt volgens plan, is de verwachting dat het complex medio 2015 klaar is. Bouwmaatschappij Ufkes Apeldoorn treedt op als bouwer en Loostad Vastgoedontwikkeling verzorgt voor de opdrachtgever de totale voorbereiding en begeleiding van het project.
De bouw van fase 2B is een vervolg van enkele jaren van intensieve samenwerking tussen de partijen. In 2012 werd een appartementencomplex De Verbinding fase 2A opgeleverd, met op de begane grond winkels. Het complex is inmiddels bewoond en de onderliggende winkels zijn in bedrijf. De Verbinding vormt een prachtige entree van Ermelo en komt tot stand in verschillende fasen. GREEN realiseert momenteel ook een andere fase van de Verbinding aan de overzijde van de Harderwijkerweg, waarbij het hoogste punt van het gebouw al is bereikt.
 
Cookieinstellingen