Leukste straat van Ermelo trakteert

Foto:

De Acht Schepel bewijst de eervolle titel meer dan waard te zijn.

Met de Burendag Ermelo, aan het eind van de zomer, werd De Acht Schepel uitgeroepen tot ‘De Leukste Straat van Ermelo’. Zestien buurten streden toen om de titel. Dat het stimuleren van betrokkenheid onder elkaar in De Acht Schepel en de omliggende straten hun menens is, bewijst een op stapel staande winteractiviteit.  
Op 21 december van 15.00-16.00 uur vindt er in De Acht Schepel namelijk een sfeervolle buurtbijeenkomst plaats, op het gras bij hun buurtkerstboom. De kerstboom was één van de winnende prijzen van Burendag Ermelo. Buurtbewoners hangen tijdens de bijeenkomst hun kerstwensen in hun buurtkerstboom. Daarbij is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van warme chocolademelk, koffie en thee.
Daarnaast organiseren buurtbewoners aan de Horsterweg een bijeenkomst voor hun buurtgenoten bij de buurtkerstboom, op vrijdag 20 december tussen 16.30-17.30 uur. Zij verrassen hun buurtgenoten tijdens hun bijeenkomst met oliebollen en warme chocolademelk. Onder de naam ‘De Parels aan de Horsterweg’; ontvingen de initiatiefnemers de stimuleringsprijs met de uitverkiezing van ‘De Leukste Straat van Ermelo’, met als cadeau een buurtkerstboom. 
Burendag Ermelo is een initiatief van Buurtbemiddeling van MD Veluwe, Stichting Pinel, Stichting Welzijn Ouderen, de wijkagent, gemeente en woningcorporatie UWOON. Doel is om de samenhang in de wijken verder te vergroten. Met een terugtredende overheid moeten we ons meer verantwoordelijk voelen voor elkaar en onze leefomgeving, is het credo.  
                            
Cookieinstellingen