Markt kenmerkt sfeer Sterrenschool Ermelo

De vandaag gehouden wintermarkt blinkt uit in saamhorigheid: een fotoreportage.Wie nog iets wil meemaken van de warme en knusse sfeer kan nog tot 18.00 terecht op het schoolplein aan de Pretoriusstraat.

Een bezoekje is zeker de moeite waard. Niet alleen om de spulletjes die er te koop zijn, de leuke activiteiten en de keuken die om de winterse kost is aan te bevelen. Het is ook de onderlinge sfeer waar je een warm gevoel bij krijgt. Want bestuur, ouders en kinderen geloven in het concept van Sterrenschool Ermelo. Samen zetten ze de schouders eronder om dit uit te dragen. Waar de kinderen hun talenten benutten om er als ster te stralen, doen de ouders dat net zo goed.
Viktor Lieuw bijvoorbeeld die in het dagelijks leven werkt als bouwkundig tekenaar bij Veluws Ontwerpburo. “De school krijgt een nieuwe keuken waar ik de tekening voor heb gemaakt. Op die manier kunnen ze mijn talenten gebruiken.” Zijn twee kinderen gedijen erg goed op de Sterrenschool. “De kleinschaligheid van de school met kleine klasjes is nu eenmaal beter voor onze kinderen.” 
Wat ouder David van As beaamt. “Maar ook de christelijke normen en waarden spreken ons erg aan, als ook de discipline en goede begeleiding.
Danee uit groep 3 heeft het erg naar de zin op Sterrenschool Ermelo. “Vooral het buitenspelen vind ik zo leuk, want we hebben twee schoolpleinen, een grote en een kleine.”
Ze verkoopt veel spullen van haar kleedje. Gaat ze straks met een goed gevulde portemonnee naar huis? Ze kijkt vragend op naar haar vader, die zegt: “De opbrengst is voor de Sterrenschool hé Danee.”
Foto’s: Grietje-Akke de Haas
Cookieinstellingen