Burgemeester doet niets met geruchten

Foto:

Zonder concrete signalen kan gemeente niet optreden tegen vermeende prostitutie en kweken hennep op vakantieparken.

Dat zei burgemeester André Baars gisteravond tijdens de raadscommissie ruimte, waar het onderwerp ‘Vitale Vakantieparken’ werd besproken. Dit is een project binnen de regio Noord Veluwe om gezamenlijk de verblijfsrecreatie op de Noord Veluwe weer beter op de kaart te zetten. Met een aantal actiepunten wil de gemeente Ermelo onder meer inzetten op een kwaliteitsslag van de vakantieparken. 
Volgens Karel de Greef (CDA) zou prostitutie en het kweken van hennep voorkomen in bepaalde parken. Het project leek hem dé aanleiding om in te zetten op de rotte appels binnen de recreatieparken. Burgemeester André Baars zei dat zolang hem geen concrete signalen bereiken, er niet valt te handhaven, “Ik heb niets aan geruchten.”
Ook is de gemeente volgens Baars niet van plan arbeidsmigranten te huisvesten op vakantieparken. Waarmee hij Leo van der Velden (SGP) en Wouter Vogelsang (BurgerBelangen Ermelo) hoopte gerust te stellen. Beide menen dat de gemeente wel handhavend optreedt bij permanente bewoning van recreatiewoningen door eigen bevolking, zoals bij een echtscheiding of tijdelijke huisvesting van jongeren, maar niet in geval van migranten. “Moet je eerst Bulgaar of Pool zijn “, vroeg Van der Velden zich verontwaardigd af, “om hier een vakantiehuisje te huren?” 
Baars onderstreepte dat de gemeente streng handhaaft op eventuele permanente bewoning van recreatiehuisjes door migranten. “We leggen dwangsommen op, maar we kunnen het evenwel niet voorkomen omdat ze een paar weken een huisje huren op ene park, en dan weer een paar weken op een ander park. Ze schrijven zich namelijk niet in.”
Het aantal migranten in Ermelo is in vergelijking met gemeenten als Putten en Oldebroek relatief laag. Deze gemeenten ervaren het als een groot probleem. In die zin is het streven om op regionaal niveau geschikte huisvesting voor arbeidsmigranten te realiseren. 
Cookieinstellingen