Laat goedkoper je kerstpost bezorgen

Wie de verzending uitbesteed aan de Kerstpostactie Ermelo steunt meteen het goede doel.Hilda Heij en haar zoon René, de negentienjarige student Theologie, en dertiger Willem de Vreugd, introduceren de Kerstpostactie in Ermelo. De actie voor het goede doel is al jaren een doorslaand succes in omringende gemeenten Putten, Nijkerk, Garderen/Speuld, Voorthuizen, Hoevelaken, Kootwijkerbroek, Lunteren, Barneveld, Terschuur/Zwartebroek en Wekerom. Ter illustratie; in Putten loopt de Kerstpostactie al zeven jaar, en scoorde vorig jaar maar liefst 11.000 euro voor het goede doel. 

De werkwijze van het project is even eenvoudig als doeltreffend. Wie zijn of haar ongefrankeerde kerstpost bezorgt bij het inleverpunt, betaalt vijftig cent per poststuk voor verzending naar de deelnemende gemeenten. Wat toch maar vijf cent per kerstkaart scheelt, want voor een decemberpostzegel moet 55 eurocent worden neergeteld. Voor overige bestemmingen in Nederland wordt 60 eurocent per stuk gevraagd, en een poststuk naar het buitenland kost 1 euro.
“De mensen heven alleen maar hun kerstpost in te leveren, wij doen de rest.”
Hilda Heij heeft vorig jaar al ‘proefgedraaid’ met een stuk of vijftien vrijwilligers, omdat de deelnemende gemeenten aardig wat kerstpost hadden voor adressen in de gemeente Ermelo.
Inmiddels hebben de Heij’s voor de Ermelose Kerstpostactie een leger van tegen de vijftig secure en betrokken vrijwilligers bereid gevonden om het postsorteercentrum te bemannen én de post binnen Ermelo te bezorgen. Kerstpost voor adressen in de overige deelnemende gemeenten wordt bezorgd door de vrijwilligers ter plekke.
Iedere deelnemende gemeente bepaalt zelf welk goed doel die wil steunen. Dit jaar is de keuze van Hilda en René Heij gevallen op Stichting Woord en Daad, en wordt het project straatkinderen in Nicaragua gesteund. Het verzoek om de kerstpostactie ook uit te rollen naar Ermelo kwam namelijk van mevrouw van Bennekom van comité Woord en Daad, afdeling Ermelo. “We doen het dit jaar voor het eerst. Stel dat de actie aanslaat, dan kiezen we volgend jaar wellicht voor een ander goed doel.”
Kerstpost kan worden ingeleverd bij de Rehobothkerk aan de Dirk Staalweg 43. Op de volgende dagen en tijdstippen fungeert de kerk als ‘inlever- en postsorteercentrum’:
Dinsdag 10 december tot en met vrijdag 20 december van 9.00-10.30 uur en van 19.00-20.30 uur.
Op zaterdag 14 december gelden andere openingstijden: van 9.00-12.30 uur.
Op vrijdag 20 december is het centrum alleen van 9.00-10.30 uur geopend.
Hilda en René kunnen nog vrijwilligers gebruiken. Voor meer informatie: telefonisch: (0341) 430808 of via email: kerstpostactie-ermelo@hotmail.com.

Cookieinstellingen