Waar een buurtje groot in kan zijn

Ieder jaar wordt huize Speelman aan de Allerboschweg omgetoverd tot het Sinterklaaskasteel.Het is al voor het vijfde jaar dat Anneke en Alex Speelman (inderdaad die van de beroemde broers Speelman & Speelman) het Sinterklaasfeest organiseren waar alle kinderen van de Allerboschweg voor worden uitgenodigd. Het betreft het buurtje vlakbij kasteel Groot Horloo. Een ouder weet te vertellen dat Anneke Speelman het hele jaar door spaart en inkoopt om Sinterklaas een handje te helpen. Want al wil de goedheiligman er niets van weten, de financiële crisis treft ook een beetje zijn beurs. 

Al ruim voor half zeven staan ruim veertig kinderen en hun ouders in het pikkedonker uit te kijken naar de komst van Sinterklaas. Uit volle borst zetten ze maar vast een paar sinterklaas-liedjes in om zijn komst te bespoedigen. Eindelijk geeft hoefgetrappel aan dat deze in aantocht is mét twee zwarte pieten. 
Terwijl Sint met in zijn kielzog de kinderen een rondje door het buurtje maakt, sluipen een paar kinderen alvast Sinterklaas-kasteel Speelman binnen. Want ze zijn zó reuze benieuwd naar de cadeautjes. Daar ligt in de in stijl verklede huiskamer een tafel vol van. En natuurlijk worden de cadeautjes opgebeurd om te kijken waar hun naam opstaat. Een grote zucht van verlichting wordt geslaakt als die op een hele grote verpakking prijkt.
Eenmaal binnen toont Sinterklaas zich heel goed geluimd. Met het grote boek op schoot zet hij ieder kind even in het zonnetje. Op de wat grotere kinderen die grif toegeven aan ‘belletje trekken’ te doen, moppert Sint een beetje. Al weet hij uit zijn jeugdjaren hoe spannend het is, om daarna snel weg te lopen en je te verstoppen. 
Naast persoonlijke cadeautjes voor elk kind, heeft Sinterklaas een cadeau meegenomen waar de hele buurt plezier van heeft; een basketbal én verrijdbare basketbalkorf. 
Het Allerboschweg-buurtje met 32 woningen, is hard op weg één van de leukste wijkjes van Ermelo te worden vanwege de onderlinge saamhorigheid. Zo werd het initiatief van de bewoners om de verkeersveiligheid te verbeteren onlangs beloond met Buurtlabel Veilig Verkeer. Ook wordt het buurtgevoel versterkt met een oud & nieuw –borrel tot een sjoel-competitie.
Foto’s: Grietje-Akke de Haas
Cookieinstellingen