CDA Ermelo wil rotonde op groen kruispunt

Foto:

 “Je moet er toch niet aan denken dat je kind in botsing komt met zo’n enorme truck.” 

Donderdag staat de actualisatie van het Gemeentelijk Verkeer- en VervoersPlan Ermelo op de agenda van de gemeenteraad. 
Het college van burgemeester en wethouders heeft in samenspraak met de gemeenteraad een waslijst aan ambitieuze plannen op papier staan, waarbij aan de top vijftien voorrang wordt gegeven om te realiseren. Geld om al deze plannen te realiseren is er voorlopig niet. Er zal dus een keus moeten worden gemaakt.
 
Het CDA Ermelo gaat voor een rotonde bij het ‘groene kruispunt’ Paul Krugerweg en Hamburgerweg. Waarbij CDA Ermelo zegt een duidelijke keus te durven maken. 
Dagelijks zo is de partij van mening wachten er honderden scholieren op de fiets tot de vrachtwagens vanuit industrieterrein Kerkdennen passeren. “Dit is een zeer gevaarlijke situatie voor deze kwetsbare groep”, aldus CDA Ermelo-woordvoerder Dick te Brake. “Je moet er toch niet aan denken dat je kind in botsing komt met zo’n enorme truck”. 
Naast de veiligheid voor deze jonge fietsers, zegt de samenlevingspartij te kiezen voor leefbaarheid in de wijk. “Momenteel wordt er een nieuwe wijk gebouwd, die veel baat heeft bij de nieuw aan te leggen rotonde. Deze vertrouwde koers voor veiligheid en leefbaarheid hebben de christendemocraten deze raadsperiode ingezet en zullen ze de komende maanden doortrekken.”
Cookieinstellingen