Kinderen mogen mee met stoere kerels

Wethouder Esther Verhagen spoort leerlingen Ireneschool aan op ‘de bok’ van graafmachines te gaan zitten.De kinderen van groep 3 tot en met 8 hadden vanochtend een bijzondere start van de schooldag. Ze kregen namelijk een soort van verkeersles van wethouder Esther Verhagen. 

Aan de zijkant van de school aan de Groeneweg is het sinds een tijdje immers een ware bouwput, nu er nieuwe parkeerplaatsen worden aangelegd ter hoogte van het Kerkelijk Centrum. Verhagen kwam ze vooral waarschuwen voor het bouwverkeer dat er af en aan rijdt. Jaarlijks had ze gegoogled komen 16 kinderen onder een dergelijk zwaar voertuig.

Ze adviseerde de leerlingen goed oogcontact te maken met de chauffeur, zodat ze rekening kunnen houden met elkaar. Daarnaast raadde ze de kinderen aan een veiligheidshesje te dragen voor de duur van de werkzaamheden. Bovendien mochten ze van de wethouder met de stoere mannen van de graafmachines mee om een kijkje te nemen in de cabine. Daarmee konden de kinderen zich een voorstelling maken wat een chauffeur eigenlijk ziet vanaf die ‘eenzame hoogte’. 
Want hoe een chauffeur ook zijn best doet de omgeving in de gaten te houden met spiegels en soms een camera, voetgangers tot fietsers zijn net zo goed verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid. 
Naar verwachting duren de werkzaamheden voor de parkeerplaatsen nog een week of zes. De Groeneweg is vanaf de kruising met Dirk Staalweg tot halverwege de kruising met de Jeugdkant inmiddels opnieuw bestraat. Bovendien is de weg iets opgehoogd zodat deze ongeveer op dezelfde hoogte ligt als het trottoir. Met deze ingreep ondervinden rollator- tot rolstoelgebruikers zo weinig mogelijk obstakels. Daarnaast is dit gedeelte Groeneweg iets smaller gemaakt om perfect te voldoen aan een 30-kilometerweg. 
De komende week verrijst de verkeersdrempel die ter hoogte van de kruising Dirk Staalweg/Groeneweg lag op de kruising Groeneweg met de Jeugdkant.
Het streven is dat de Groeneweg volgende week donderdag weer wordt opengesteld voor doorgaand verkeer. 
De uitbreiding van de parkeerplaatsen maakt deel uit van het project ‘Beter Ermelo, een centrum naar mijn hart’, de opmaat naar een  beter en aantrekkelijker centrum. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond is het centrum een parkeerterrein met 92 plaatsen voor lang parkeren rijker. De uitbreiding betekent tevens minder parkeerdruk op het blauwe zone gebied dat eveneens wordt uitgebreid, met verlenging van de parkeertijd naar 1,5 á 2 uur.
Cookieinstellingen