Wordt nieuwe naam Dorpsbelang Ermelo?

Al in juni maakten Gemeentebelang en Dorpspartij Ermelo bekend als één lokale partij verder te gaan. Het doel van de fusie is als grootste lokale partij uit de stembusgang van de gemeenteraadsverkiezingen maart 2014 te komen. 

Sindsdien is het stil, al wordt er in de wandelgangen druk gespeculeerd over de nieuwe naam van de fusiepartij. Van de huidige namen worden allerlei combinaties gesmeed, maar liggen Gemeentepartij Ermelo en Dorpsbelang Ermelo het meest voor de hand.
Dat de partijen zelf intussen niet stil hebben gezeten is duidelijk. Aanstaande vrijdag namelijk maken de betrokken politici de details bekend, mits de ledenvergadering toestemt in de plannen.
Kennelijk worden er niet veel weerstand verwacht omdat jongere Remko Feenstra de nieuwe fusiepartij vrijdagavond gaat vertegenwoordigen tijdens het jongerendebat in het Wapen van Ermelo aan de Stationsstraat ( zie eerdere berichtgeving).
Dat Gemeentebelang en Dorpspartij, op dit moment elk goed voor twee zetels, verder gaan als één partij, kan na de gemeenteraadsverkiezingen tot een flinke politieke aardverschuiving leiden. Zo wordt getracht het CDA uit ‘het zadel te wippen’. Op het moment heeft deze partij 5 zetels, Progressief Ermelo 4, ChristenUnie 3, VVD 3 en SGP 2.
 
Cookieinstellingen