Voortbestaan Proson geregeld

Foto:

Samenwerkingsverband Proson en GGz Centraal is een strategische zet.

Proson en GGz Centraal gaan strategisch samenwerkingsverband aan.
Proson is een bijzondere sociale werkvoorziening: de enige in Nederland met een categorale functie, speciaal voor mensen met een visuele beperking. Sinds vele jaren heeft Proson een afdeling (her)stofferen. Tal van zakelijke en ook particuliere opdrachtgevers laten er hun meubels stofferen in het kader van een verhuizing, huisstijlverandering of upgrade van het meubilair. Door meubels opnieuw te laten stofferen krijgt niet alleen het meubilair, maar het complete interieur een nieuwe uitstraling. Een duurzame oplossing, die ook prijstechnisch gezien aantrekkelijk is.
In een zoektocht naar strategische partners die aan het voortbestaan van deze afdeling een bijdrage willen en kunnen leveren, raakte Proson in gesprek met 
GGz Centraal. GGz Centraal is ontstaan uit een fusie tussen Meerkanten en Symfora en behandelt 40.000 cliënten in de geestelijke gezondheidszorg. 
GGz Centraal had besloten de afdeling (her)stofferen te sluiten. Dit zou boventalligheid van personeel tot gevolg hebben. Totdat Proson in beeld kwam. 
Na enkele gesprekken spraken Proson en GGz Centraal naar elkaar uit graag tot samenwerking te willen komen. Op donderdag 7 november werd de intentieverklaring ondertekend door Nadja Renkema, directeur Proson, en Geert  Willemze, manager facilitair bedrijf & vastgoed GGz Centraal. 
Concreet betekent dit dat uiterlijk per 1 januari 2014 de herstofferingsactiviteiten van GGz Centraal in een samenwerking gecontinueerd worden. Ook het personeel van GGz Centraal behoudt daarmee zijn werk door een detachering bij Proson.
Beide partijen zijn erg blij met het behaalde resultaat.
Nadja Renkema laat weten: “Door dit strategische samenwerkingsverband hebben we niet alleen een partner van formaat voor nieuwe opdrachten in huis, maar kunnen we bovenal mensen laten doen waar ze goed in zijn. Kwaliteit staat voorop in ons werkbedrijf, de arbeidsbeperking wordt ingepast. 
Bij sw-bedrijf Proson brengen we alle kwaliteiten samen en zetten we ze op de juiste manier in. Het  doelgericht kunnen inpassen van verschillen is onze kracht en daardoor leveren we de beste producten en diensten.”
Cookieinstellingen