College overschrijdt grens vindt SGP 

Foto:

SGP Ermelo ziet niets in het voornemen om twee stuks van vier rijwoningen te bouwen aan de Klaverlaan. 

Het betreft de locatie Klavertje 4 op het voormalige Taweb-terrein in wijk Oost. In de eerste instantie waren er door de ontwikkelaar vier (semi)vrijstaande woningen gepland. Omdat deze woningen onverkoopbaar blijken is het plan herontwikkeld naar twee blokken van vier rijwoningen, omdat deze beter in de markt liggen. De twee blokken zijn hetzelfde als de het blok aan Klaverlaan 11-17 dat reeds is gebouwd. 
SGP-raadslid Leo van der Velden laat weten: 
‘Het college van B&W vraagt aan de gemeenteraad groen licht om op het voormalige Taweb-terrein (Klaverlaan) de geplande 2 x 2 onder 1 kap woningen om te zetten in de mogelijkheid van het bouwen van 2 rijen van 4. Prima, zo lijkt het op het op het eerste gezicht. 
Als we verder kijken blijkt de ondergrens qua prijs op € 210.000,00 v.o.n. te liggen, € 30.000,00 meer dan gebruikelijk voor een starterswoning. Vervolgens blijkt in het minst gunstige geval de kavel niet groter dan 109 m2! Als de toekomstige bewoners een vergunningsvrije uitbouw realiseren raken ze bijna de berging, waar komt dan het terras? 
Wat de SGP betreft wordt hier een grens overschreden en zetten we vraagtekens bij de intenties van het plan. Meer dan € 1000,- per m2 aan grondprijs is anno 2013 niet acceptabel meer. Dat er bomen in de weg staan is een feit, desondanks is er door de gemeente een onderzoek gestart of de bomen in de weg staan. Gezien de historie van het Taweb- terrein vindt de SGP het onverstandig om weer een hoofdstuk aan de bomenproblematiek toe te gaan voegen.”
Het onderwerp komt aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 28 november.
Cookieinstellingen