Gemeente Ermelo pakt heling aan

Foto:

Nieuw middel moet het aantal woninginbraken en overvallen verminderen.

Om de politie te helpen worden bedrijven die tweedehands goederen inkopen verplicht een registratie van de spullen bij te houden. De gemeente Ermelo neemt de zaak zo serieus dat als instrument voor de politie de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) er op wordt aangepast.
Burgemeester André Baars: “Met de registratie kan de politie nagaan of de goederen die werden ingekocht, elders zijn ontvreemd. Bovendien is de registratie ook om burgers te beschermen, zodat zij geen gestolen goederen kopen.”
Het initiatief vindt zijn oorsprong in het gezamenlijk Integraal Veiligheidsplan van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Putten. Het tegengaan van heling van goederen afkomstig van woninginbraken of diefstal is één van de speerpunten uit het plan.
De Veluwe kampt namelijk met een een veelheid aan woninginbraken en overvallen. Hoewel het aantal woninginbraken in 2012 iets afnam, is er over de loop van de jaren echter een stijging te zien. In 2008 werden er 98 inbraken gepleegd, in 2009: 101, in 2010: 107, in 2011: 127 en in 2012: 118.
Cookieinstellingen