Showband Doe Maar bestaat 25 jaar

Foto:

Met een jubileumconcert op 14 december vieren de verstandelijk beperkte muzikanten de 25e verjaardag.

Op zaterdag 14 december om 19.00 uur wordt in het Keerpunt aan de Nieuwekamp op het terrein van ’s Heerenloo het 25-jarige bestaan van Showband Doe Maar feestelijk gevierd. De sporthal zal voor deze gelegenheid worden omgebouwd in kerstsferen. Maar liefst drie regionale orkesten en showbands vieren dit jubileum met Doe Maar mee: EDG Ermelo, de Bladbloazers uit Harderwijk en de Seaford Highlanders uit Voorthuizen.
Showband Doe Maar wil haar 25e verjaardag graag met zoveel mogelijk mensen vieren en nodigt daarom iedereen van harte uit voor het jubileumconcert. Kaarten voor dit concert kosten 5 euro en zijn te koop bij supermarkt Attent en het Theehuis op ’s Heeren Loo, bij de VVV Ermelo en bij Proeverij de Ontmoeting.
“Het belooft een bijzonder feestelijke avond te worden,” kijkt orkestleider en dirigent Johan Kwakman vooruit. “Alle orkesten die te gast zijn spelen hun eigen stukken en 
Showband Doe Maar speelt met hen mee.”
Lipdub
Heel 2013 staat voor de leden van Showband Doe Maar al in het teken van het 25-jarig jubileum. Afgelopen zomer reisde de uit zo’n 50 verstandelijk beperkte muzikanten en 30 vrijwilligers bestaande showband af naar Hilversum, waar een zogenaamde ‘lipdub’ werd opgenomen. “Bij een lipdub beelden de muzikanten een muzieknummer uit. Dit is ook een ontzettend leuke manier van muziek maken,” legt Kwakman uit. “Voor de band was het een van de mooiste dagen van 2013, die afgesloten werd met een feest en barbecue.”
Nóg 25 jaar vooruit
Het 25-jarige jubileum staat volgens de dirigent in het teken van ‘nog 25 jaar vooruit’: “Wij willen als showband minimaal 50 jaar oud worden, maar zonder sponsoren gaat ons dat niet lukken. Onze grote wens is om volgend jaar nieuwe uniformen voor de showband aan te kunnen schaffen. Daar kunnen we nog veel sponsoren en donateurs voor gebruiken.”
Sponsoren
Showband Doe Maar geeft – om met sponsorgeld de instrumenten en onkosten te kunnen betalen – onder meer samen met regio muziekgroepen concerten en workshops aan scholen. “De workshops hebben een erg opbouwend effect,” vertelt Kwakman. “Kinderen maken op een positieve manier kennis met mensen met een verstandelijke beperking en gaan daardoor later misschien wel in de zorg werken. Voor bedrijven waarvan we sponsorgelden ontvangen, zijn de workshops een soort ‘tegenprestatie’. Vanwege de positieve gedachtegang –het bevorderen van de integratie tussen de Ermelose bevolking en 
Showband Doe Maar- hebben we in 2009 de Professor Lucas Lindeboomprijs gekregen.”
Cookieinstellingen